Vet niet swag, weet je!

Hallo Bus,

 Mijn vader is een beetje druk met zijn werk (kuch) en hij heeft mij daarom gevraagd jou te schrijven deze week. Ik ben dus Mea en ik ben 13 jaar en ik zit op het Cartesius Lyceum. Nee, dat is niet in Noord, maar wel heel gezellig in West. Bij het Marnixbad.

 Ik hoorde dat jij ook een dochter hebt (2 zelfs, zegt mijn vader nu) en dat die volgend jaar ook naar de middelbare school gaat. Komt ze misschien bij mij op school of gaat ze naar die Nieuwe Havo van het Brederoodje College. Ik heb net mijn huiswerk af en nu  moet ik wat over Noord schrijven. Niet Swag, weet je.  Zoveel is er namelijk ook niet te doen voor pubermeisjes zoals ik. Voor Noordjes Kinderkunst ben ik te oud en het skatepark is niet echt aan mij besteed.  De jongens denk ik wel, maar ik ben niet zo’n groupie. Ben ook niet echt een tiep dat gaat schilderen en breien in 1 van de Broedstraten en om nou elk vrij moment in het Onderbuikslotermeerplein te hangen, lijkt me ook niet echt bevorderend voor een meisje van 13.

 Ik heb wel gekeken of ik hier kan volleyballen, maar met mijn fiets naar de sporthal nabij de A10 is net zover weg als de tocht naar West waar mijn vriendinnen ook zitten. Echt! Eye vind ik te gek, maar ik ben weer te jong om me als vrijwilliger aan te melden voor het Fantastisch Kinderfilm Festival… ZO irri!

 Ik ben echt vet blij als de zomer weer aanbreekt, want dan is er in Noord echt veel meer te doen zoals Hemeltjelief op de NDSM, enzo.

Maar een leuke bioscoop of een jongeren disco, daar zou ik en ik denk heel veel andere kinderen heel blij van worden. (Ik moet jou toch schrijven waar ik heel blij van wordt in Noord?). Of een kapot coole puberparty in het Noorderpark met One Direction ofzo. Of een kermis met leuke eettentjes in de Tolhuistuin en talentenjachten in dat Zonnehuis.

Nou, ik hoop dat je mijn brief leuk vond. Ik moet nu slapen want ik moet morgen weer naar school.

Doei!!11!

Groetjes,

Mea

(en Liefs van  mijn vader)

 

 

Ha Mea,

Mijn moeder vond dat ik dan maar een brief aan jou moest schrijven. Ik ben dus Puck, de jongste thuis (kapot stom..), en ik heb net de Cito gemaakt en ga volgend jaar naar de middelbare school. Carthesius lijkt me wel leuk, maar ik hoop dat m’n Cito hoog genoeg is voor het 4e Gymnasium. Vet coole school is dat!

One Direction in ons Noorderparkje, dat zou echt vét zijn!!1!!1 Ik vind Cody Simpson eigenlijk nóg cooler, en ik ga ook naar zijn concert! Niet in Noord natuurlijk, want hier is geen ene klap te doen voor ons. Vroeger trok m’n moeder me altijd mee naar Noordjes Kinderkunst en de Noorderparkkamer. Maar daar heb ik nu geen zin meer in.

Als je denkt dat het erg is om dertien te zijn.. ELF IS PAS ERG! Ik mag niet naar alle vette 12+ vampierenfilms (ben ik ook nog eens een beetje aan de kleine kant, word altijd meteen uit de rij gevist en weggestuurd) en ik zit thuis op de bank met een bakje chips als mijn grote zus weer eens naar FRIS gaat. Van binnen ben ik minstens zestien, maar niet dat iemand zich daar wat van aantrekt, he…

Ik wil zelf heel graag iets met zingen en dans doen, of toneel. Maar dan niet zo suf. Bij de Muziekschool hebben ze een soort cursus waar je dat allemaal tegelijk kan leren. Vet handig dat de Muziekschool bijna in mijn achtertuin staat. Misschien moeten wij samen gewoon kapot coole puberparties gaan organiseren? Zouden we niet in één van de Broedstraten eens per maand een soort  supervette party kunnen houden? In de Modestraat ofzo? Ik was daar een keer en toen deden ze een kleding-swap. Voor volwassenen natuurlijk weer. Maar dat wij er dan eentje doen voor meiden. Met make up en kleding enzo. En een DJ, en dat je er dan een keer wél in mag als je elf bent. Mijn moeder en jouw vader kunnen ons daar vast wel bij helpen. Die zijn soms toch best handig, eigenlijk.

Nou, doeiii!!111!!1

Xo Puck

 

(en liefs van m’n moeder aan je vader)

Reacties


ilovenoord