Schatkamer om in te verdwalen

Wat koop je voor iemand die jarig is, afscheid neemt of die heel speciaal voor je is? Met die vraag worstel ik vaak. Mijn probleem is dat ik graag origineel voor de dag wil komen, maar in mijn eigen stadsdeel geen plek meer weet waar  ik zomaar vind waar ik onbewust naar zocht. Vroeger – helaas ben ik inmiddels oud genoeg om dat woord te mogen gebruiken – kon je nog op het Buikslotermeerplein terecht. Ik herinner me een mediterrane gang met magische winkeltjes, maar die is al meer dan een decennium geleden verzwolgen door BCC.

Stek2

Gelukkig hebben Margot en Fleur in de Van der Pekstraat twee weken geleden Stijlkamer Stek geopend. Een kleine schatkamer om in te verdwalen. Voor een paar muntstukken koop je er een mini-mondharmonica, een kartonnen masker van je favoriete popster of een stuk zoethout. Voor iets meer haal je een theepotlamp, bloemenkussen of een levensgrote krokodil. Hier kan ik nog jaren vooruit. Voor mijn neefje koop ik straks de gouden voetbal – of wordt het toch die insectenbouwplaat? Voor die dierbare vriendin laat ik een bijzonder geplukt boeket maken – en die jaren dertig vaas doe ik er gewoon bij. En mezelf trakteer ik zeker op een paar kleurige feestschoenen, om de nacht in te dansen. Ik heb mijn Stek gevonden.

  • Stijlkamer Stek, Van der Peksstraat 40hs, 020 – 7370484

 

 

Reacties


ilovenoord