Tweede Hyperion lezing: Sander Groet // 1 maart

Het is alweer drie maanden geleden dat de eerste Hyperion lezing werd gegeven door Sandra den Hamer, directeur van het Eye-filminstituut. Hoog tijd dus voor de tweede lezing op het Hyperion Lyceum.

toren

Plannen voor de toren, per verdieping

Aanstaande vrijdag is het zo ver, dan zal de nieuwe ‘buurman’ van het Hyperion, Sander Groet, vertellen over wat passie en inspiratie voor hem betekenen. Want op het Hyperion Lyceum staan passie en inspiratie centraal. Ons motto: ‘Nihil volentibus arduum’: voor wie wil, is niets te moeilijk. Dat geldt zeker voor Sander Groet, oprichter en mede-eigenaar van club AIR. Samen met IDTV-eigenaar Duncan Stutterheim kocht hij de Overhoeks Toren.
Sander Groet is dus de nieuwe buurman van het Hyperion en bedenker van Twenty4Amsterdam, een organisatie die de Overhoeks Toren gaat omtoveren in onder andere een hotel, kantoor, panoramisch dek, ronddraaiend restaurant, bar en een club.
Voor die grote renovatie moet er veel verbouwd worden aan de toren. Zo worden bijvoorbeeld de kenmerkende gouden ramen geheel vervangen.
In zijn lezing doet Sander ongetwijfeld een boekje open over zijn ambitieuze plannen en hoe hij deze gaat verwezenlijken. Alle leerlingen zullen in ieder geval aan zijn lippen hangen, aangezien het volgende schoolfeest van het Hyperion in de toren zal plaatsvinden.

Waar en voor wie?

  • Vrijdag 1 maart, van 16:30 tot 17:00
  • Hyperion Lyceum, Tolhuisweg 6
  • Voor ouders, leerlingen en bewoners van Amsterdam-Noord.

geschreven door: Iris Vestergaard

Reacties


ilovenoord