Voedseltuin IJplein … de eerste tuindag // 2 maart

Voedseltuin IJplein, … opeens ligt ie er gewoon! Maagdelijk ready om bezaaid, beplant en benut te worden. Wat een prachtinitiatief! Buurtbewoners moeten er zeker nog even aan wennen. Liever geen honden hier uitlaten bijvoorbeeld. Maar stel je voor na schooltijd even een bakje aardbeien of een appeltje te plukken uit je eigen gezamenlijke Voedseltuin, een slaatje, tomaatje, pal voor je neus!

voedseltuin-03

vanaf het Wilhelmina Dok een overzicht …

voedseltuin-06

De plattegrond of het “Masterplan” van de tuin.

Op 9 januari was er  een buurtbijeenkomst die in het teken stond van het ontwerp van de tuin. Dit ontwerp, gemaakt door Marleen van Tilburg, was het logische vervolg van de wensen en het functieplan zoals die geopperd waren door de buurt. De reacties waren erg enthousiast en er waren geen aanmerkingen.  Het gras is inmiddels gefreesd en onder gewerkt, er is compost aangebracht, en er wordt een (laag) hekwerk geplaatst en een haag aangeplant.

voedseltuin-02

Mooi om te zien!

Om de buurt goed te informeren, is er een bord en logo ontworpen door  buurtbewoners: Ard Hoksbergen en Reem Saouma. Joost Janmaat (van de open COOP) heeft twee borden getimmerd, zodat de buurtbewoners die nog onvoldoende op de hoogte zijn, kunnen lezen wat er gaande is.

voedseltuin-04

Klaar om in gebruik te nemen!

‘Maar wanneer kunnen we nou beginnen?’

Op 2 maart is de eerste feestelijke tuindag. Van 10.30 tot 15.00 wordt er gewerkt en Resto VanHarte zorgt natuurlijk voor eten. De klussen hangen een beetje af van o.a. het weer maar zeer waarschijnlijk worden er fruitboompjes en struiken geplant, compost uitgereden, gezaaid, palen en gaas slaan voor peulen, etc. Er is genoeg te doen dus wie zin heeft om de handen uit de mouwen te steken, buurtbewoners te ontmoeten, kennis te maken met de voedseltuin en een vroeg lente-feestje te vieren, is van harte welkom!

  • Aanmelden kan bij Mariken Heitman: mariken@brvc.nl of 06-40948333

lees ook:

// foto’s Natalia Waaier

Reacties


ilovenoord