1 Jaar EYE in Noord // 5 t/m 7 april

ÉÉN jaar al. EYE is (bijna) jarig! We kunnen bijna niet meer denken dat EYE er nooit is geweest. Massa’s touristen en filmliefhebbers vinden elke dag hun weg naar dit fonkelwitte filmwalhalla in ons stadsdeel. En wie jarig is, die trakteert! Onder andere met de voorpremiere van de film over jawel: Lee Towers!

Tijdens het Museumweekend van 5 t/m 7 april viert EYE het eenjarig bestaan van het nieuwe filmmuseum aan ’t IJ. In ‘1 jaar EYE’ zijn de (komende) hoogtepunten uit de programmering te zien, waaronder de nieuwe documentaire van Hans Heijnen, Lee Towers: The Voice of Rotterdam. Heijnen volgde het fenomeen van Curaçao tot Rotterdamse haringparty. In aanwezigheid van de zanger zelf en de regisseur.

Programma EYE 1 jaar, Past, Present en Future:

EYE Past
Hoogtepunten uit de programmering van het afgelopen jaar. Nederlandse jeugdfilms zoals Kauwboy, Brammetje Baas; digitale klassiekers zoals Taxi Driver; de beste premières zoals Moonrise Kingdom of het mooiste Cinema Concert met The Man Beneath.

EYE Present
De parels van EYE uit het programma van vandaag, waaronder de belangrijkste films van filmer en fotograaf Johan van der Keuken, Whatever Happened to Baby Jane en de 3D versie van Dial M for Murder (4K restauratie) van Alfred Hitchcock.

EYE Future
Naast een terugblik zal het festivalprogramma ook tipjes van de sluier oplichten van de programmering van EYE voor het komende seizoen. Zoals de mooiste films van Fellini en voorpremières van o.a. de nieuwe Nederlandse film van Nanouk Leopold, Boven is het stil, Ulrich Seidls laatste in zijn veelgeroemde trilogie, Paradies: Hoffnung en Lee Towers: the Voice of Rotterdam in aanwezigheid van de zanger zelf en de regisseur.

Tentoonstelling
In de expositieruimte presenteert EYE een hommage aan de Amsterdamse film- en documentairemaker Johan van der Keuken. Tijdens het museumweekend kan je voor 1 euro de tentoonstelling bezoeken.

Reacties


ilovenoord