Haarspeldjes voor Maxima

Op 30 april is Amsterdam-Noord voor een paar uur het middelpunt van de wereld. Honderdduizenden bezoekers zullen proberen een plekje te bemachtigen op de noordoever van het IJ om een glimp op te vangen van het kersverse koningspaar. Beelden van koning Willem-Alexander en koningin Maxima zullen worden doorgestraald door cameraploegen van alle continenten. Als overtuigd republikein moet ik natuurlijk net doen of het me allemaal koud laat, maar een beetje trots ben ik wel – in elk geval op mijn eigen stadsdeel.

Speldje

Wat de koning en zijn vrouw nog niet weten, is dat een paar kilometer van de oever een groepje vrouwen uit de Vogelbuurt een prachtig oranje haarspeldje heeft ontwikkeld, speciaal vanwege de kroning. De vrouwen komen elk woensdag bij elkaar voor het bedenken en maken van creatieve producten voor de buurtonderneming  ‘Winkel van de Buurt’. Met dit project helpt Combiwel vrouwen om werkervaring op te doen en weer wat meer de deur uit te komen. Het bedrijf ‘Club Geluk’ zal waarschijnlijk sommige producten van de vrouwen vanaf september verkopen in de Wisselwinkel in de Van der Pekstraat. Het oranje haarspeldje is echter nu al verkrijgbaar voor € 1,50 bij Al Ponte, Stijlkamer Stek en filmmuseum Eye.

De opbrengst van de speldjes en andere producten vloeit terug in de buurtonderneming, zodat de vrouwen nieuwe materialen en gereedschappen kunnen kopen. Wellicht dat Maxima 30 april nog even tijd heeft voor een kleine tussenstop; zo’n haarspeldje (of twee) combineert vast uitstekend met haar kroningsjurk.

Meer info: Anne Jacobse, 020 – 632 38 45 of a.jacobse@combiwel.nl. Ook nieuwe deelnemers – denkers én doeners – kunnen zich bij Anne aanmelden.

Foto speldje: Blink fotografie

Reacties


ilovenoord