Het Kunstenaarsbal in de toren! // 5 t/m 11 april

Sinds de winter schijnt de zotskap van de nieuwe eigenaren van Overhoeks vrolijk haar licht op Noord, een heus voorteken, want in het eerste weekend van april luidt de toren haar tijdelijke programma in met een 7-daags Kunstenaarsbal!

bal-02

Kunstenaarsbal!

Het Donker Collective presenteert in samenwerking met een hoop andere kunstenaars, het eerste kunstenaarsbal van Nederland. Een week vol kunst, performance art, theater, poëzie en muziek bij Nachtlab Overhoeks! Het Kunstenaarsbal belooft een feestelijke gebeurtenis met een warm gevoel waarin kunstenaars zich thuis voelen en nieuwe samenwerkingen uit kunnen ontstaan. Niet alleen is het bal voor kunstenaars, ook bezoekers kunnen zich laven aan de kunst.

De avonden beginnen om 16:00 uur, waarna er de mogelijkheid is om wat te eten bij de mobiele pizzabakkers Wood Mobile Pizza. De pizzabakkers zullen een klassieke houtoven neerzetten om pizza’s te bakken. En om 21:00 uur start de muziek en gaat het los.
Wat is er te zien? Verschillende kunstenaars houden exposities en op de avonden zelf wordt er live geschilderd, is er performance art en theater. Ook zullen bekende dichters werk voordragen. De begane grond van de toren transformeert in een levend kunstwerk, een belevenis voor iedereen.

Op woensdag 10 april wordt er ook een kunstveiling gehouden ten bate van het KWF kankerbestrijding fonds. Niemand minder dan Kelly van der Veer, onder andere bekend van Big Brother, zal veilingmeesteres zijn.

Het kunstenaarsbal komt tot stand via crowdfunding bij Voordekunst. Er is een beperkt aantal bezoekers per avond, max 300 man per avond. Hiervoor kan je je binnenkort aanmelden via Facebook.

Reacties


ilovenoord