Laat de Lammetjes de Lente uitlokken // 1 & 7 april

OK,  zo na al die chocolade eitjes zoeken, Passion uitvoeringen luisteren en Paas brunchen, wat te doen op Tweede Paasdag? Gelukkig, hoef je niet naar de Ikea of de Gamma, want het is bijna Lente. En dat betekent dat het Lammetjesdag is op stadsboerderij Stadshoeve in Zunderdorp.

De lammetjes dartelen nu nog binnen want het belooft de koudste Pasen te worden sinds 1964. Terwijl de nieuwe  Paus Nederland bedankt voor de bloemen, zijn de knoppen hier nog hartstikke dicht. Maar in de stal is het warm en behaaglijk en moederschaaps vacht is lekker dik.  En de zon schijnt dus buiten kunnen de kinderen een speurtocht maken of pony rijden. Nadat ze uitgeraasd zijn in de hooiberg, natuurlijk.

Toch liever naar de Gamma op maandag? Niet erg, Lammetjesdag wordt op zondag 7 april dunnetjes overgedaan. De temperaturen blijven voorlopig laag dus het wordt spannend op de boerderij. Zullen Boerin Angela en Boer Albert de koeien buiten laten voor het eerst na een zeer lange winter? Vorig jaar werden de dansende koeien in de wei een ware media happening.  Ga maar kijken!

  • Het hekje gaat open om 11 uur en dicht op 15 uur
  • Entree  € 3,50

Boerderij de Stadshoeve

Een biologische en dynamische boerderij net buiten Amsterdam. Waar de koeien elke dag gemolken worden en heerlijk in de wei lopen. Waar de schapen elk jaar lammetjes krijgen in de knusse hooischuur. De kippen scharrelen over het erf en worden soms geplaagd door de poes. Over het hek kijken de paarden nieuwsgierig mee.

Reacties


ilovenoord