Maak ruimte voor een ringslang in je tuin

Natuurliefhebbers opgelet. “De ringslangen hebben ons nodig”. Fred Haaijen, onze Noordse stadsdeel-ecoloog kan het niet vaak genoeg zeggen. Dat ons stadsdeel ringslangen herbergt is natuurlijk heel bijzonder. Ze hebben het erg naar hun zin, vooral in het Waterland, langs het IJ. Maar het blijft knokken voor de beestjes.

pallet

lekker bedje voor de ringslang…

Om de zeldzame slang wat extra te ondersteunen, is een speciale ringslang pallet ontwikkelt. Een soort composthoop die je in je tuin kan zetten om de slangen een winterslaapplek te geven, of zelfs een broedplaats. Met name inwoners van het Waterland en de volkstuinbezitters worden opgeroepen een pallet in hun tuin te plaatsen. Voor 25 euro worden ze bij je bezorgd, mits je in het ringslang gebied woont. En de tijd is nu, want in april gaan de slangen op zoek naar een mooie broedplaats. Doen dus!

Voor meer informatie: Landschap Noordholland

En ga met Fred mee op excursie om de ringslang zelf te zoeken: De Big Five van Noord

Reacties


ilovenoord