Open Toren Dag – Bezoek de Ransdorper Toren

Zaterdag 9 maart is het Open Toren Dag in heel Amsterdam. Nu heeft Noord twee torens die je zou kunnen bezoeken. De Overhoekstoren en de Ransdorper Toren. Helaas is de Overhoekstoren niet te bezichtigen, maar de Ransdorper Toren wel! En dat is ook een mooi stukje fietsen ernaartoe. Dus, ga genieten van dat uitzicht!

De toren van Ransdorp is 32 meter hoog en werd gebouwd tussen 1502 en 1542 in gotische stijl. In 1542 was het geld op, zodat het niet meer mogelijk was om de torenspits te bouwen. De aanpalende kerk is van latere datum; de oorspronkelijke ging in 1615 verloren door brand als gevolg van een blikseminslag. De toren en de kerk werden tussen 1936 en 1938 gerestaureerd. Het kerkgebouw werd in 2006 door Stadsherstel Amsterdam gerestaureerd. De grafzerken in de vloer, de preekstoel, het doophek, het kerkorgel en de kroonluchter zijn bewaard gebleven.

De Ransdorper Toren bezoeken tijdens de Open Toren Dag

Tijdens de Open Toren Dag kunt u de toren via de trap, onder begeleiding van een gids bezoeken.
Wel bent u verplicht een gratis GROEN polsbandje op te halen bij de ingang. U ontvangt uw polsbandje na het achterlaten van uw naam, postcode en e-mailadres.

De auto kan je alleen parkeren bij:
Melkschapen en zorgboerderij Dikhoeve
Nieuwe Gouw 51 1028 AX Ransdorp/Amsterdam.
Kosten: 2 euro per auto

lees ook:

Reacties


ilovenoord