Vier scenario’s voor Noord // 17 april

Een nieuwe Toekomstvisie voor Amsterdam-Noord in 2030 samenstellen. Waanzinnig veel plannen passeerden de afgelopen maanden de revue op de website en op de “ophaal-bijeenkomsten” van dit project. Dat resulteert nu, in vier uitgewerkte scenario’s voor de toekomst van Noord. Van Buurt tot Wereldstad, van klein naar mega-groot … vier mogelijkheden waar we naartoe kunnen groeien. Welke is het meest aantrekkelijk? Waar voel je je goed bij? Onderstaand een uitleg van de scenario’s, en die tekeningetjes zijn ter illustratie, met een knipoog!

Laat je stem horen en kom meepraten op 17 april vanaf 19:00 uur in het stadsdeelhuis!

1.Palet van Buurten

tv2030-buurten

Samen maken wij de buurt

Dit scenario kenmerkt zich door sterke buurten met een eigen karakter. Bewoners ontmoeten elkaar in één van de vele voorzieningen die de buurt rijk is. Het bestaande karakter van de gebouwde omgeving is behouden, groen en dorps. De lokale economie floreert en is met name gericht op de maakindustrie zoals loodgieters, timmermannen, drukkerijen, moderne scheepswerven, zorg en lokale dienstverlening. Buurtcoöperaties brengen vraag en aanbod van klussen en werk in de buurt bij elkaar. (lees meer)

2.Urban Village

tv2030-urban

Ik heb een eigen karakter dat gevoed wordt door Noord

In het Noord van de Urban Village zijn veel nieuwe Noorderlingen komen wonen. Zij bouwen hun eigen woning of betrekken één van de nieuwe gezinsappartementen. Bewoners treffen elkaar in ‘open cultuurgebouwen’, maar oriënteren zich ook op voorzieningen in de gehele metropool. De Urban Village is een dorp in de metropool. Toerisme en recreatie, stadslandbouw en nieuwe ambachten zijn belangrijke economische pijlers. (lees meer)

3.Stad boven het IJ

tv2030-stad-ij

Wij zijn zelfvoorzienend

De stad boven het IJ is een zelfvoorzienende plaats. Bewoners vinden hier werk, scholing en recreatie. Er is een compleet opleidingenaanbod inclusief een hoge school en er zijn voldoende arbeidsplaatsen die daarop aansluiten. Het Buikslotermeerplein is omgevormd tot een bruisend nieuw winkel- en uitgaanscentrum. De toeristische trekpleister is de kabelbaan over het IJ naar het ‘Balkon van Noord’ – een nieuw entreegebouw op de kop van Sixhaven. De tuindorpen zijn behouden; de IJ-oevers en de gebieden rond de metrohaltes hebben een meer stedelijke uitstraling gekregen. (lees meer)

4.Noord Wereldstad

tv2030-wereld

Wij gaan Amsterdam voorbij

Dit scenario wordt gekarakteriseerd door veel nieuwe hoogbouw. Noord als onderdeel van de metropool, staat internationaal goed bekend, zowel bij grote dienstverlenende bedrijven – die hun kantoor hier hebben gevestigd – als bij toeristen, die een van de vele evenementen bezoeken. Bewoners ontmoeten elkaar in koffiecorners, open kantoren met flexwerkplekken en fitnessclubs. De watertaxi’s varen af en aan om bewoners, werknemers en bezoekers naar de IJ-boulevard te brengen. Het IJ is echt het kloppende hart van heel Amsterdam geworden. (lees meer)


Burgeravond over de Toekomstvisie 2030

Op woensdag 17 april 2013 organiseert de deelraad de Burgeravond met als thema de Toekomstvisie 2030 in het stadsdeelhuis, Buikslotermeerplein 2000,
Amsterdam-Noord. U bent van harte uitgenodigd. U heeft op de Burgeravond de gelegenheid om te reageren op de scenario’s en u kunt met elkaar in discussie gaan.

Programma

  • 19.00 uur Inloop met koffie en thee
  • 19.30 uur Officiële opening
  • 19.45 uur 4 presentaties door de scenarioteamleden
  • 20.15 uur 2 discussierondes
  • 21.30 uur Informele borrel met een plenaire terugkoppeling
  • 22.30 uur Einde van de burgeravond

Reacties


ilovenoord