Wie weet nieuwe naam voor DWV-Volewijckers?

Ilovenoord-redacteur Bas voetbalt al meer dan 25 jaar bij De Volewijckers. De club heeft vergaande plannen om te fuseren met DWV. Afgelopen dinsdag gaven de leden groen licht voor het ingaan van dit fusietraject.

Een kleine bekentenis: ik speel al 29 jaar bij Volewijckers, maar in mijn jeugd heb ik ook drie seizoenen bij aartsrivaal DWV gespeeld. Als DWV’er noemde je Volewijckers steevast ‘Volezeikers’. Bij de voormalig Mosveldbabies stond DWV voor Dikke Wijven Voetbal of De Wilde varkens.

Fuseren dus…Toch was er onder Volewijckers afgelopen maandagavond geen enkel serieus bezwaar tegen de fusie. Het is de enige manier om een even noodzakelijke als kostbare renovatie van de accommodatie voor elkaar te krijgen. Bovendien is het voor mijn club een sportieve opwaartse sprong. We spelen nu vijfde klasse, straks misschien eerste. Met dank aan die wilde varkens.

Er worden snel spijkers met koppen geslagen, want 26 maart vergadert de deelraad over de formele toestemming, en 1 mei willen de clubs een akkoord hebben. In april moet er in ieder geval een nieuwe naam en clubtenue zijn. “Iemand nog een goede naam?” vroeg voorzitter Schulp aan de leden.

logo

logo

Zelf heb ik voorkeur voor de naam DWV-De Volewijckers omdat je dan de verwijzing met de rijke historie van de clubs behoudt. Maar onder de meeste Volewijckers leeft de wens om samen met DWV een compleet nieuwe start te maken –en waarschijnlijk is dat ook het verstandigst. Bij het napraten wisselden serieuze namen en kwinkslagen elkaar af. Uit de eerste categorie: De Banne (al dan niet met Boys eraan toegevoegd), Noordvogels en Eendracht Noord. Uit de tweede categorie: De Molenwiekers, De Kanaaltrappers  en onder veteranen de Buiktuin (mede vanwege de gelijknamige kinderboerderij naast het park). En natuurlijk gewoon DWV, maar nu als afkorting van Dit Was Volewijckers.

Zelf zou ik ook een klassiek aandoende retronaam als Fortuna Buycksloot leuk vinden. En als we met de nieuwe club het NOS-journaal willen halen, moeten we vlak voor troningsdag de eerste vereniging zijn die zichzelf vernoemt naar de nieuwe koning: Willem IV.

En dan is er nog dat andere grote issue: het tenue. Iedereen houdt zijn hart vast, want de tenues (zwart-geel versus groen-wit) vloeken nogal met elkaar. Wat niet wegneemt dat grafisch ontwerper en Volewijcker Fred van Mourik zeer geïnspireerd is geraakt. Hij heeft een aantal fraaie ontwerpen (zie afbeeldingen in dit artikel) gemaakt die hij straks als voorzet zal doen aan de oprichters. Het zijn natuurlijk nog maar concepten, maar ik zou zeggen: inkoppen dat mooie ontwerp! Fred vindt de naam VV De Banne het duidelijkst en stoerst. In het logo voert hij de basiskleuren van beide clubs op. Persoonlijk heb ik altijd al graag met een grote B op mijn shirt willen spelen, dus ook hiervan zeg ik: doen!

tenue groen

Dilemma is dan nog: moeten we kiezen voor het shirt met de gele diagonaal (en groen kraagje) of de groene? Fred van Mourik zelf vindt de gele diagonaal het mooist. Ik ook. Maar wat vind jij?

Beste Ilovenoord-lezer, laat weten welk shirt jij straks graag ziet ronddarren op de sportvelden van deze bijzondere nieuwe club in Noord! En mocht je nog een fraaie naam weten, grijp je kans!

 

Reacties


ilovenoord