Boekhandel Over het water komt eraan

Lot Douze droomt van een literaire boekhandel in Noord. En ze zet zich vol enthousiasme, creativiteit en ondernemersbloed in om haar droom werkelijkheid te laten worden. Ze zoekt nog naar een mooi pand maar ondertussen bestaat de boekhandel al wel een beetje.

Hoe gaat Boekhandel Over het water worden? In haar eigen woorden: “Met mooie boeken, natuurlijk; goed personeel (ikzelf!); zo’n sfeer waar je wilt blijven; lekker snuffelen; mooie gesprekken, over boeken bijvoorbeeld… Een boekhandel die inspireert. En die zich laat inspireren! Waar ruimte is om met elkaar te praten over boeken, waar ruimte is voor schrijvers om te schrijven, voor lezers om te lezen, voor mensen om elkaar te ontmoeten om over literatuur, lekker lezen en andere genoegens des levens te praten. Eten bijvoorbeeld. Waar je dus ook kookboeken kunt “proeven.” Of opvoedtips kunt delen. Of voorgelezen worden onder het breien of haken of schilderen of…”

IMG_0558

De Boekenbakfiets in actie

De boekhandel en Lot gaan op tournee door Noord deze lente, om tweedehands boeken te verkopen en lezers te ontmoeten. Met haar boekenbakfiets trekt Lot namelijk langs leuke plekken en evenementen in Noord. Ze is nog op zoek naar locaties, dus mocht je een festival, rommelmarkt of buurtbarbecue organiseren en de boekenbakfiets op bezoek willen hebben, dan kan dat.

Deel je Lots droom voor een mooie literaire ontmoetingsplek in Noord? Je kunt haar op verschillende manieren steunen. Als je via haar site www.boekhandeloverhetwater.nl boeken bestelt op bol.com krijgt ze een percentage van het aankoopbedrag dat ze als startkapitaal kan gebruiken. Ze heeft nog meer slimme en smakelijke manieren om dat bedrijfskapitaal te vergaren. Met Proeven van de boekhandel kookt ze een driegangenmenu uit een recent verschenen kookboek voor haar gasten. De mee-eters betalen voor het diner en eventueel een exemplaar van het kookboek.

Ook Proeven en horen over Lots droom? Op zaterdag 20 en zondag 21 april kookt ze uit Yotam Ottolenghi’s Jerusalem. Aanmelden kan via lot[at]boekhandeloverhetwater.nl

Lot deelt haar enthousiasme voor boeken ook in het Leesgezelschap. Zin om mee te lezen en te discussiëren?

  • Op 26 april wordt Grip van Stephan Enter besproken, en op 31 mei Stoner van John Williams.
  • In de Buurtkamer, Heliotroopstraat 27.
  • Aanvang: 20 uur, toegang gratis.
  • Aanmelden per keer op leesgezelschap[at]hotmail.com of via  facebook.com/leesgezelschap

Reacties


1 Comments on this post

  1. […] Maar ondertussen gebeurt er van alles in het digitale hoofdkwartier. Zo ben ik geïnterviewd voor ilovenoord. Het is een leuk artikel geworden, geschreven door Noordse schrijver en dichter Floor Buschenenke. […]

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord