De Oranjeboom van de Vogelbuurt // 24 april

Buurtcentrum De Meeuw organiseert woensdag 24 april een Creatieve Oranjemarkt  van 10 uur tot 12 uur. Tijdens de buurtmarkt kunnen bezoekers zelf gratis mozaïek maken. Ook zijn er creatieve zelfgemaakte voorwerpen te koop gemaakt door de buurtbewoonsters. Toegang is gratis.

Om 10.00 uur is er een feestelijke opening met onthulling van de Oranjeboom van de Vogelbuurt. Deze boom is een bewonersinitiatief en is opgebouwd uit houten panelen die versierd kunnen worden. De boom staat symbool voor de kracht van de Vogelbuurt/IJplein en is een schakel in het verbinden van de bewoners in de buurt.

De boom wordt voor het eerst in gebruik genomen door de kunstclub van de Vogelbuurt/IJplein met persoonlijke mozaïeken, aangevuld met gedichten door buurtbewoonster Thea Boerrigter. Het geheelt vormt een beeldverhaal over hoe deze groep vrouwen samen leven in de buurt. De deelneemsters zullen op de markt op hun beurt aan buurtbewoners de techniek van het mozaïeken leren.

De komende periode zal de boom te zien zijn op verschillende evenementen in de Vogelbuurt, onder meer bij de opening van de buurtkamer aan het Koekoeksplein, de foto-expositie in buurtcentrum De Meeuw en het Pleinfeest deze zomer. Bij elke gelegenheid zal de boom door buurtbewoners gezamenlijk met een ander thema versierd kunnen worden.
De Oranjeboom is ontworpen door twee beeldend kunstenaars uit Noord: Nienke Brokke en Silvia Russel.

foto: BLINKfotografie

[geo_mashup_map map_content=”contextual”

Reacties


ilovenoord