Koningsvaart voor iedereen

Het oranjegevoel borrelt langzaam naar boven en de voorbereidingen voor Koninginnedag zijn in volle gang om Noord om te toveren tot een vrolijk oranje feestje. Ook houden de nieuwe koning en koningin een traditie in ere door hun bezoek aan Noord tijdens de Koningsvaart.

Opende Koningin Beatrix pas een jaar geleden Eye en bezocht zij aantallen jaren daarvoor Holysloot, knipte Prinses Juliana het lintje door van Boven het Y, bezochten Juliana en Bernhard Ransdorp, maakte Wilhelmina een rijtoer door Nieuwendam, doopte zij De Oranje op NSM en bezocht zij  Schellingwoude en het Zwanenplein, dan is het nu tijd voor de nieuwe Koning en Koningin om de oversteek te wagen naar Noord!

pont-jos-van-zetten

vlag

wil jij zo’n vlag?

De hele stad rukt uit om het paar een onvergetelijke koningsvaart te bezorgen, maar ook voor de gewone sterveling is een koningsvaart mogelijk, namelijk op de ilovenoord-pont! Onze floating stage op het IJ die voor het derde jaar mag varen! De legendarische Autopont nummer 20 wordt weer opgepoetst!
Een tochtje van NDSM Vrijhaven naar Houthavens met enige echte DJ’s uit Noord rijkelijk versierd met vlaggen en slingers van 11.00 tot 22:00 uur. Speciaal voor deze derde editie maken we 25 exclusieve ilovenoord vlaggen met ons hart, salamander en NDSM logo erop. Nadat we ze hebben gebruikt op de pont als versiering, kunnen ze van jou zijn! Inmiddels zijn er al enkele fiere ilovenoord-vlaggen in handen van enthousiaste Noorderlingen en nog 15 stuks te bestellen vóór 30 april. Hebben-hebben zo’n vlag van 1,5 meter bij 1 meter? Bezoek dan onze shop!

// foto ilovenoord pont: Jos van Zetten

psst … en hier de video van vorig jaar!

Reacties


ilovenoord