Krakend verse SOEPBOER in de van der Pek

De Soepboer heeft alles waar je blij van wordt. In ieder geval, als hij het allemaal waar gaat maken. Al weken werden de eigenaren Mike Lubben & Niels Krummacher bestookt door de ilovenoord redactie. Wanneer gaan jullie nou open?! Ineens kwam het hoge woord eruit: donderdag aanstaande. Wow!

Waarom we zo staan te popelen?

Eerst maar eens het menu van de Soepboer:

pannetje soep!

pannetje soep!

Verse soepen, vergezeld van Goed Brood met super smeersels en tapenades. Je kunt er ook terecht voor zoete taarten, hartige gratins en franse quiches. Chef Mike omschrijft zijn smaak en stijl als bourgondisch, ‘boerig’ puur en simpel. Ter illustratie: hij is een vast onderdeel van Festival de Rollende Keukens. Terwijl anderen zich daar uitsloven op hun Amuses met coquilles en thaise rundvleescurries staat Mike daar met kaas en worst. ‘Van die goeie’.

Hoewel we over het aanbod kwaliteitskoffie in Noord niet mogen klagen krijgen de ondernemers er een goede concurrent bij. Uit het spliksplinternieuwe superduper espresso-apparaat komt niets minder dan koffie van de Stadsbranderij uit Noord!

Wat is een vissoep zonder een goed glas witte wijn? Behalve wijn kunnen we ook een lekker speciaal biertje drinken aan de bar, zoals bier van de Amsterdamse biologische brouwerij de Prael. Niet op tap, maar toch.

Dan de waarden van de heren:

  • Zo veel mogelijk fair trade en biologisch, doorgevoerd tot de gordijnen van organic cotton en biologische wc reiniger.
  • Zo veel mogelijk van dichtbij. Geen dille uit Kenia. De kruidenachtertuin is nog in ontwikkeling.
  • Meegaan met de seizoenen en ook in de winter eten van Nederlandse bodem.
  • Niels was lang afhankelijk van de subsidies in de non-profit sector, maar wil nu ondernemen zonder daarvoor zijn idealen in te leveren.
  • Mike verzorgt al jarenlang het eten van een ernstig zieke vriend: altijd soep. ‘Daar moet je wat mee doen’, zei de jongen een jaar terug.
soepboeren

Niels en Mike alias de Soepboer

Mocht je nog niet overtuigd zijn:

Mick en Niels willen medevormgever zijn voor de buurt door zo veel mogelijk aan te sluiten bij bestaande initiatieven. Zo zullen zij een rol hebben in het Vrijheidsmaal op 5 mei in de Tolhuistuin. Maar ze hebben zelf ook nog het een en ander in petto, zoals jawel: Het internationale Soep Festival naar Amsterdam halen.

Dit befaamde festival bestaat al in veel Europese steden en dorpen maar moet nodig hier geïntroduceerd worden. Tijdens dit festival verbindt de soep scholen, organisaties en burgers met elkaar. Iedereen die wil maakt zijn eigen soep en presenteert het. Behalve een deskundige jury gaan ook buurtbewoners langs de deuren met een klein kommetje zodat zij overal de soepen kunnen proeven.

Aan het mooie doorzonpand op de van der Pek moet nog wel flink wat gebeuren voor het open kan voor publiek. Niels kijkt wat verdwaasd rond en vult nog wat taken aan op de enorme to-do-lijst. Mike: ‘het is allemaal nog vrij surrealistisch. Donderdag al… Oh, Niels? Mijn boodschappen. Die staan ook nog niet op de lijst…’

Work in progress…

Donderdag 25 april om 16:00u wordt de Soepboer (van der Pekstraat 93 ) officieel geopend.
Tot de opening bestaat er nog een speciale actie, je moet er alleen wel snel bij zijn: Een 10-rittenkaart = 10 kommen soep voor 25 euro! Er zijn 100 kaarten beschikbaar.

De actie loopt t/m 24 april. Hoe het werkt?
– stuur vóór 25 april een mail naar info@desoepboer.nl,
– vermeld je voor- en achternaam
– je ontvangt een mail met het rekeningnummer van de soepboer- je maakt 25 euro over- kom vanaf 26 april naar de soepboer en ontvang je 10 rittenkaart (als de betaling binnen is). Bang de kaart te verliezen? Desgewenst bewaren ze jouw persoonlijke kaart bij De Soepboer.

En O! De Soepboer heeft een terras, officieel alleen vóór, op de van der Pek, maar officieus ook achter in de tuin!

soepboer in de maak

van cafe Altahrir naar de SOEPBOER

Reacties


ilovenoord