Made in 1021! Poppy’s Parade

“Kun je ook kaartjes online kopen voor de evenementen waar jullie over schrijven? Niet? Dat zou juist te gek zijn als dat kon!” Eva de Visser studeerde Nederlands, maar lijkt alles behalve een stoffige boekenwurm. De stralende blonde Eva mist maar één ding in Noord, in de omgeving van Op Zeezand, en dat is een lekker tentje in de buurt voor een glas na werk.

Poppy’s Parade is een online fashionshop en is bedacht, gestart en wordt gerund door de drie zussen Eva, Marre en Rosa. Allen twentysomething. In 2011 gestart als een uit de hand gelopen hobby op de slaapkamer van één van hen en een toevallige ontmoeting met Gideon Hein ergens midden op de Atlantische Oceaan (creator en eigenaar van het waanzinnige in – de – vorm- van – een – schip – gebouwde – bedrijfspand ‘Op Zeezand’) zorgde ervoor dat de drie geboren Brabantse meiden de oversteek naar zowel ‘bedrijfspand’ als ‘Noord’ maakten. Sindsdien slaapt Rosa weer kringlooplucht – vrij, is er sprake van een dikke 10.000 volgers op de Facebook pagina en verkopen de drie Veghelse vrouwen sinds kort ook non-vintage kleding, schoenen en accessoires.

Poppy's Parade's Eva de Visser

Poppy’s Parade’s Eva de Visser

“Want Vintage is te gek, maar juist ook extra mooi als je het combineert met nieuw”… stelt Eva, de oudste van het trio. Daarom verkoopt de webshop ook nieuwe kleding naast de vintage stukken. “Het aanbieden van beide: vintage en nieuwe kleding en het letterlijk ver- beelden van de unieke stukken waardoor de (aspirant) koper gratis en voor niets stijladvies krijgt, is onze kracht. ” Waar andere webshops alleen foto’s tonen van een statisch kledingstuk, is Poppy’s Parade een levendige Blog met foto’s van de kleding gedragen en gefotografeerd, bijna altijd, door de zussen zelf.

De werkruimte behind the scenes van Poppy's Parade in Op Zeezand.

De werkruimte – behind the scenes – van Poppy’s Parade in Op Zeezand

Meer weten, kijken – kijken en misschien wel kopen?

De Facebookpagina van Pappy’s Parade

De Webshop van Poppy’s Parade

Artikel in Parool over Poppy’s Parade in 2012

Over Op Zeezand

Meer vintage in Noord: Attic Empire in de Van der Pekstraat

(Foto’s  van Eva en werkruimte: Suzanne van Heese)

Reacties


ilovenoord