NRD de serie – “Tony Soprano aan het IJ”

Een Noordse drama serie. Tuurlijk! Onze eigen Soprano aan het IJ. Voor Birgit Hillenius is dit geen droom meer sinds de trailer van haar kindje “NRD de serie” online is te bekijken vanaf gisteren. Echt en puur. Rauw zoals Breaking Bad, geniepig verfijnd als The Sopranos, geserveerd met een “Noords Van der Pek rafeltje”. Of de hele serie er daadwerkelijk gaat komen, moeten we afwachten. Wij zijn in ieder geval super enthousiast! Check die trailer …

NRD de serie

NRD draait om buurtbaas Hugo S. en zijn jonge crew van vijf: Henk, Frasier, Kaja en de tweeling Hamza & Hafid.

Hugo runt wat eigen zaken (buurtcaf√©, coffeeshop, verlopen escortclub), houdt er verder nog wat illegale handeltjes op na, maar is de laatste tijd vooral heel moe van al dat gesjagger. Iedereen krijgt er de hele tijd van langs, zijn crew kan niks meer goed doen. Eigenlijk wil Hugo nou wel eens wat erkenning van de ‘bovenwereld’, een beetje eer van zijn werk. Hugo’s werknemers doen de klusjes van geld ophalen bij de buurtwinkels, ‘van de wagen gevallen’ handel verkopen en ondertussen hebben ze zo hun eigen, onderlinge gedoe. Ze lopen met elkaar te keten, nemen elkaar in de maling, zijn jaloers op elkaar, grote bek, klein hartje, met ieder zo hun eigen stokpaardjes. Nietsvermoedend krijgen ze steeds meer te maken met die laatste grote deal van baas Hugo, waarin hij door zijn crew uiteindelijk gered wordt.

Making of

Daan, Mees en Sam (ROC-studenten van ROC-media) hebben drie dagen op de set van NRD rondgelopen en hun impressie gemaakt, de making-of van NRD dus.

Brigit Hillenius is al een tijdje bezig om een kwaliteits-dramaserie voor zowel internet als t.v. op een bijzonder manier te realiseren. Ze gaan op de filmset het leerling-meester principe toepassen, voor mbo-leerlingen uit verschillende opleidingen en werkeloze jongeren die de inspiratie van zo’n wonderlijk circus als een filmset willen gebruiken om verder te komen. Daarnaast komt er ook een filmjournaal voor de website dat gemaakt gaat worden door de jongerencrew. Dus keihard en op hoog niveau met z’n allen werken aan een prachtige serie.

Reacties


ilovenoord