Chef’s table: dé verborgen parel achter Eye

Voor wie wil lunchen in Noord, maar verlangt naar iets meer dan een gewoon broodje, kan deze lente zijn hart ophalen. Verborgen achter de anonieme gevel van een bedrijfspand aan de Asterweg is Chef’s table nu ook open voor een middagmaal. Liefhebbers van de internationale keuken van Jeffrey Verwey kennen het adres al langer vanwege de voortreffelijke menu’s die hij ’s avonds serveert. En nu dus ook voor lunches! …  ilovenoord probeert het uit.

Gastvrouw Bianca Wiertz

Gastvrouw Bianca Wiertz

In een warme voorjaarszon strijken wij neer op de houten banken voor het restaurant en worden we verwelkomd door een bekend gezicht, Bianca Wiertz, voorheen van restaurant Het Tolhuis, is gastvrouw voor de lunch bij Chef’s table.

Sommelier Sebastiaan schenkt ons een koele witte wijn in (Camas Viognier uit de Languedoc) en we bestuderen de lunchkaart. Chef’s table serveert broodjes – van het Vlaams Broodhuys – met allerhande heerlijk beleg; een huisgemaakte filet americain, serranoham, gerookte zalm met wasabimayonaise of beleg naar keuze. Voor een uitgebreidere warme lunch zit je hier goed. Een soep van de dag of een lunchmenu bestaande uit meerdere gangen is mogelijk, maar kijk vooral ook even naar de hamburger, een feest alleen al voor het oog zoals die geserveerd wordt.

chefs-table-02

Ossehaas die op je tong smelt …

Wij kiezen, op aanraden van de chef, voor de ossehaas met paddestoelen. De ossenhaas, anderhalf uur gegaard in een oven op 60 graden en perfect rosé, is zo lekker dat we er even stil van zijn. De verrassende rode wijn (Tandem) die daarbij wordt geschonken is afkomstig uit Marokko. De Syrah-druif geeft, in combinatie met de Marokkaanse bodem en zon, een stevige wijn met een vleugje cacao, peper en laurier in de afdronk, aangemoedigd door prettige bitters.

chefs-table-03

zelfgemaakt mintbrokjes!

Na zoveel lekkers sluiten we af met een koffie en een likeur, met een zeer smakelijk mintsnoepje van eigen makelij. Wat kan het leven toch simpel en goed zijn! … Chef’s table is echt dé verborgen parel achter Eye.

Chef Jeffrey Verwey

Chef Jeffrey Verwey

Reacties


ilovenoord