Cinema Concert – Straight Shooting met Mark Tuinstra

Live muziekale begeleiding van een klassieke zwart-wit western film in EYE op Moederdag. Nou, dat is pas echt een verrassend kadootje! En dat heeft ook nog een extra noords tintje, want de muziek komt van Mark Tuinstra van de Nordanians! (elektrische gitaar), Marko Bonarius (contrabas) en Michael Vatcher (drums en zingende zaag) … dompel jezelf helemaal even terug in de tijd van boeren en veehouders en stoffige prairies, paarden, cowboys en pistolen!

Straight Shooting

John Fords eerste lange speelfilm is tevens de eerste in een lange reeks over de outlaw Cheyenne Harry, bijgenaamd ‘The Prairie Kid’. In dit klassieke westernverhaal over de strijd tussen boeren en veehouders raakt The Prairie Kid betrokken bij een conflict tussen ranger Thunder Flint en farmer Sweet Walter Sims.

straight-02

John Fords eerste lange speelfilm uit 1917 blijkt tachtig jaar na dato nog onderhoudend. Outlaw ‘Cheyenne Harry’ kiest partij voor een boerenfamilie en wordt verliefd op de dochter des huizes. In 1925 uitgebracht als Straight Shooting, met een ander einde. De film werd gerestaureerd door EYE en maakte in 2000 deel uit van het ‘The Millennium Film Preservation Tour’-programma, dat in het toenmalige Filmmuseum was te zien, samen met andere klassiekers van de Amerikaanse cinema zoals Casablanca en de originele versie van Walt Disneys Snow White and the Seven Dwarfs.

mark

Mark Tuinstra, Marko Bonarius en Michael Vatcher verzorgen de begeleidende muziek!

Reacties


ilovenoord