Concertserie ‘On the Roof’ – Op Zeezand // v.a. 31 mei

Na het succes van 2012 is er ook deze zomer weer een serie concerten ‘On the Roof’: vanaf het dak van bedrijfspand ‘Op Zeezand’ in Amsterdam-Noord heb je een fantastisch uitzicht over het IJ. En als je geluk hebt zie je in de verte de zon achter het CS ondergaan, terwijl je van dichtbij geniet van prachtige jazz en wereldmuziek.

31 mei – Chorindo feat. Fulvia di Domenico
Eind 19e eeuw ontstond in Rio de Janeiro de choro uit een kruisbestuiving van Europese dansmuziek (polka, mazurka, wals, scottish) met de ritmes van inheemse Indianen en Afrikanen (lundu, batuque). Deze stijl wordt gezien als de voorloper van samba, bossa nova en andere populaire Braziliaanse muziek. De laatste jaren is in Brazilië zelf een grote choro-revival aan de gang en vorig jaar opende in Rotterdam het eerste buitenlandse filiaal van Rio’s choro-school EPM. De vier instrumentalisten van Chorindo zijn tevens oprichters en docenten van dit filiaal.

Fulvia di Domenico uit Rome groeide op al reizende tussen Afrika, Frankrijk, Spanje en Italië. Het verlangen naar ver weg of juist naar een veilige thuishaven klinkt altijd door in de meeslepende vertolkingen van deze charismatische zangeres. Zij deelt haar liefde voor Brazilië met de leden van Chorindo en samen brengen zij de warmte van Rio naar het dak van Amsterdam.

www.fulviadidomenico.com

Fulvia di Domenico- zang
Marijn van der Linden – cavaquinho
Kees Gelderblom – gitaar
Noa Stroeter – contrabas
Matthias Haffner – pandeiro

21 juni – Tierra feat. Mapi Quintana
Net als de grote Mercedes Sosa verzamelt ook het kwartet ‘Tierra’ de mooiste liederen van Latijns Amerika om zij vervolgens op hun eigen, unieke manier te interpreteren. Chacarera, Landó en andere folkloristische ritmes gaan hier hand in hand met improvisaties en eigen composities van de bandleden.

De Spaanse zangeres Mapi Quintana was tevens ook het gezicht van Bernie’s Lounge (DWDD, Vrije Geluiden, Het Nationale Wetenschapsquiz) en treedt vandaag voor het eerst sinds vijf jaar weer op in NL.

Mapi Quintana Bellon – zang

David Golek – gitaar en zang
Felix Hildenbrand – bas
Jasper Goedman- percussie

5 juli – Nordanians 

‘Een driekoppig monster met de achteloze lichtvoetigheid van een ballerina. Acrobatische trio’s in een organische samenhang… oerlogisch klinkende mix van Indiase en westerse improvisaties. Tegelijk ingetogen en flitsend vuurwerk. Knap en gewaagd in deze minimale bezetting is hier het spel met ruimte. Een wervelwind van kleuren en grooves.’ (Volkskrant

Met de winnaar van Nederlands belangrijkste jazzprijs (Boy Edgar) 2013: Oene van Geel

Oene van Geel – altviool
Mark Tuinstra – gitaar
Niti Ranjan Biswas – tabla

Alle concerten

Locatie: ‘Op Zeezand‘
Johan v Hasseltweg 39
Amsterdam Noord

Entree €12/€8 voor bewoners van postcode 1021, neem je huisvuilpas mee! Passepartout €28 voor alle drie concerten. Reserveren niet mogelijk dus kom op tijd. Aanvang 20.30 uur.

Reacties


ilovenoord