De fysieke toekomst van Noord // 14 mei

Blijft Noord dorps, open en groen of ontwikkelt het stadsdeel zich tot een metropool à la New York? Deze discussie vond plaats tijdens de Burgeravond op 17 april in het die in het teken stond van de ‘Toekomstvisie 2030’. De vier scenario’s zijn gepresenteerd en worden uitgebreid tegen het licht gehouden.

“Ik zie wel wat in dit scenario”, zegt een vrouw over het Palet van Buurten. “Dit gaat uit van een organische groei, in fases. Dat lijkt mij verstandig.”
Wereldstad vergelijkt iemand met een horrorscenario. “Met die hoogbouw doe je het landelijke karakter van Noord teniet”, bekritiseert een oude Noordeling hetplan. Bewoonster Olga ziet eerst niets in ‘die enorme betonnen kolossen’, maar vindt wel dat Noord zich moet moderniseren. “Ik wil toch een beetje leven in de brouwerij, met hier en daar studentenflats en af en toe een hoog gebouw – maar dan modern en strak vormgegeven door een gerenommeerde architect.”

Themabijeenkomst ‘de fysieke toekomst’ op dinsdag 14 mei

Belangrijk naast de meningen en plannen zijn de lokaties en bestemmingen ervan en ervoor. Waar vinden die ontwikkelingen plaats? Welke ontwikkelingen vinden plaats in Noord? Hoe ziet de openbare ruimte er in 2030 uit? Hoe wonen en werken we? Kom meepraten en meedenken tijdens de themabijeenkomst waarin speciaal aandacht uitgaat naar de fysieke aspecten van de toekomstbeelden.

Locatie M-Lab,
Aambeeldstraat 24
1021 Amsterdam-Noord

Er is voldoende betaalde parkeergelegenheid op het parkeerterrein van M-Lab, maar ook in de omgeving van het pand is ruimschoots gratis plek te vinden.

Programma

  • 19:30 uur Welkom en korte uitleg over de avond door dagvoorzitter Ruben Maes
  • 19:45 uur Introductie door Rob Post (Stadsdeelvoorzitter) 19:50 uur
  • Korte presentaties van de 4 scenario’s
  • 20:30 uur Discussie
  • 21:30 uur Conclusies en afsluiting officiële deel van de avond
  • 22:00 uur Borrel

 

Reacties


ilovenoord