Een ‘De Nieuwe Anita’ in het Brugwachtershuisje op de Gerben Wagenaarbrug?

Joost Janmaat ziet het al helemaal voor zich.  Een soort van ‘De Nieuwe Anita‘ in Amsterdam-Noord. Vier kleine etages van 15m2 per stuk in het Brugwachtershuisje over de Gerben Wagenaarbrug. Dat huisje staat er nog met enkel doel de vier bewakingscamera’s vast te houden. Zonde eigenlijk, het is het notabene eerste wat je ziet als je via de IJtunnel Noord binnenkomt.

na-02 Dat al tijden leegstaande brugwachtershuisje kan volgens Joost een kloppend buurthartje worden tussen van der Pekbuurt en Vogelbuurt/IJplein, en het ligt ook nog midden op de grens ervan. Muziekanten (uit de nabij gelegen Muuziekstraat) oefenen en jammen een beetje op de eerste etage, beneden achter de bar draait een buurtbewoner een bardienst, op driehoog spelen ze een potje Kolonisten en helemaal bovenin vieren nieuwe noorderlingen een geslaagde verhuizing. Open alleen op donderdag en vrijdag of zo, met lekkere muziek en open sfeer.

Het gemis aan hét leuk buurtkroegje stoort Joost sinds zijn verhuizing naar Noord enorm. Daarom maakt en smeedt hij plannen voor het leukste kleine buurtkroegje. Al met al is de politiek niet onbuigzaam, Kees Diepeveen bijvoorbeeld vindt het een prima plan. Laat de buurt het maar zelf doen. Plannen van het Lloyd Hotel om alle brugwachtershuisjes in Amsterdam om te pimpen tot hippe hotelkamers deren Joost ook zeker niet.

na-05

het razende verkeer onder je door …

na-04Het enthousiasme werkt dan ook enorm aanstekelijk. Meer dan dertig liefhebbers hebben zich al gemeld om mee te doen met dit muziek-buurt-café-plan en willen wel eens in de maand een bardienstje draaien of de vloer aanvegen. En wij als ilovenoord? Wij kunnen natuurlijk niet wachten een biertje te drinken boven op de brug met al dat razende verkeer onder ons door! Als dat niet onthaasten is …. !

  • Wil je ook meedoen of meedenken?
    Mail ons met onderwerp “Brugkroegje” je naam en gegevens,
    naar info@ilovenoord.nl > dan sturen we het door naar Joost!
na-03

en aan de overkant een perfect podiumpje annex terrasje!

Reacties


ilovenoord