Eenrichtingsverkeer op de dijk?

Binnen afzienbare tijd verhuis ik samen met mijn collega Menno naar een nieuw kantoor. Vanuit de lichte zolder boven café ’t Sluisje hebben we straks een prachtig uitzicht over de Nieuwendammerhaven – we hebben trouwens nog plek voor één of twee gezellige collega’s. Veel mensen waarschuwen me voor de gevaren van een kantoor boven de dorpskroeg, maar ik denk dat het wel los zal lopen. Misschien dat op mooie dagen het terras iets meer zal lonken. Ik zie er echter geen kwaad in om met een cappuccino of een glas witte wijn op het stambankje te gaan zitten en over de haven te staren. Soms dagdroom ik van verre reizen over diepblauwe zeeën, de wind achterna, maar dan keer ik altijd weer terug naar mijn haven.

Haven

Een van de dingen die me opvalt als ik overdag op het bankje zit, is dat automobilisten zich op dit stuk van de dijk vrij weinig aantrekken van het eenrichtingsverkeer. Vooral buurtbewoners  glippen liever even snel richting Nieuwendammerstraat in plaats van helemaal om te rijden via het Meerpad. Deze gewoonte is zo ingesleten dat zelfs de politie meestal een oogje dichtknijpt. De overtreder rijdt schuldbewust een stukje achteruit als er toch een tegenligger komt, de tegenligger steekt zijn hand op en vervolgt zonder morren zijn weg. Als er toch woest getoeterd wordt, is het meestal een dwaalgast die de lokale gebruiken nog niet kent. Ik hou wel van een beetje burgerlijke ongehoorzaamheid. Met regels moet je bij voorkeur soepel omgaan.

Reacties


ilovenoord