Hemeltjelief! Festival viert 5e verjaardag! // 9 mei

Ondanks het frisse voorjaar weten we 1 ding zeker: de zomer komt op Hemelvaartsdag donderdag 9 mei naar de NDSM-werf, want dan wordt voor de vijfde keer het festival Hemeltjelief! georganiseerd. Dit jaar is het thema ‘Als een vis in het water’; en om het 5-jarig bestaan te vieren worden de bezoekers gevraagd duikbrillen en flippers mee te nemen en mee te doen aan de grote Flipperdisco op de Helling … en als klap op de vuurpijl mag ilovenoord ook nog eens 2 x 2 vrijkaarten weggeven!

Hoe kan je die vrijkaartjes winnen?

Bedenk een antwoord op de vraag:
“Waarom is het handig om je flippers mee te nemen naar Hemeltjelief?”
Mail je antwoord uiterlijk dinsdagmiddag voor 17:00 uur naar  MARIEKE@020noord.nl met  je naam + email adres!

Gratis entree voor kinderen tot 12 jaar

hemeltje-lief-02Met een bijzondere muzikale line-up, een uitgebreide culturele programmering én gratis entree voor kinderen tot 12 jaar is Hemeltjelief! een verfrissend festival dat het ieder jaar weer net even anders doet. Zo besloot de organisatie dit jaar de entreeprijs te verlagen en het betalen met munten af te schaffen. Voor een aantal activiteiten wordt – in tegenstelling tot voorgaande edities – een bescheiden bijdrage gevraagd. “Op deze manier blijft het festival ook toegankelijk voor mensen die wat minder te besteden hebben en kan iedereen zelf kiezen waar het geld aan wordt uitgeven, en geeft men het bovendien direct aan de kunstenaar zelf,” aldus de organisatie.

Met 1 groot hoofdpodium naast het Noorderlicht café, een dj-stage aan ‘t IJ en een gigantische helling vol activiteiten voor zowel kinderen als volwassen zal de organisatie weer een interessante mix van muziek, kunst en theater neer zetten. Zo presenteert het kunstenaarscollectief Convoi Exceptionnel “Waterzooi” met o.a. barbecuen op de NieuweProefStoomPlaats op de helling. Ook kan je je outfit laten opvissen bij het Mobiele Naaiatelier en het NDSM-Kinderatelier pakt weer uit met de grootste knutselhoek van Nederland. Greenpeace zal als aanstaande buurman en toekomstige gebruiker van de NDSM-werf een bijzonder spel introduceren op  het festival en Eddie the Eagle Museum presenteert geheel in stijl van het thema een heus waterballet.

Flipperdisco met Polyesta en Die Strammer Jungs!

Muzikaal gezien valt er ook genoeg te beleven. Op het hoofdpodium begint het programma met een optreden van Peter Faber en jong talent uit Noord, in de middag neemt A Polaroid View (voormalig 3FM-Serious Talent) het over met dansbare gitaarloopjes en opgewekte toetsen. Einde middag gaat het dak eraf met feestband Gumbo Circus  en heeft  Hemeltjelief! als knallende afsluiter de 9-koppige ska/rock/reggae band Dubioza Kolektiv uit Bosnië weten te strikken. Op het podium aan ‘t IJ draaien de hele dag de huis-dj’s van Noorderlicht zoals El Bongo en Anam aangevuld met nieuw Amsterdams talent als Jules de la Courgette en MC Marvin. Vergeet de Flipperdisco uiteraard niet waar DJ Polyesta en Die Strammer Jungs iedereen op zwemflippers zullen onder dompelen in vrolijke tunes.

Voor wie nog niet genoeg heeft gehad is er na 23:00 uur nog een daverende afterparty in Noorderlicht met DJ’s Boeboe en Fellow. Genoeg te doen dus en voor ieder wat wils, dus trek je mooiste zwem- of duik-outfit dus uit de kast en voel je als een vis in het water tijdens Hemeltjelief!

Reacties


ilovenoord