Het grote NoorderparkKamer verjaardagsfeest – 5 vragen aan Floor

“Er is er een jarig hoera, hoera!” Ja, ja, die Floor Ziegler, die heeft reden tot het vieren van een feestje aankomende zondag met haar NoorderparkKamer team. Zonder die rode krullebol hadden we nu in Noord niet al VIJF jaar zo’n schitterend, leuke en gezellige ontmoetingsplek in ons park. De laatste twee jaar uitgebreid met de NoorderParkBar, een zandbak in de zomer of een schaatsbaantje in de winter. Een stoere vuurplaats werd gebouwd. Een wilgentuin aangelegd. Elke zondag een terras, en aan de overkant een prachtige natuurspeeltuin.

Hoe ze dat allemaal nou voor mekaar heeft gekregen? We bellen Floor even en stellen haar vijf vragen over haar project:npk-5-03

1. Waarom ben je er überhaupt mee begonnen?

Poeh, Luc. Dat heb ik natuurlijk al 1000x moeten vertellen, snap je wel. In het kort had ik als moeder in noord, waar ik net naartoe verhuisd was, wel zin om mensen op een andere plek te ontmoeten dan alleen op het schoolplein… Ik miste een ontmoetingsplek met kunst en cultuur. En vooral muziek, ik kan niet zonder …

2. Hoe heb je het paviljoentje gevonden?

Toen eenmaal een balletje aan het rollen was, kwam Evert Verhagen van het Noorderpark met de opdracht: “Zoek maar iets. Een boot of een container, maakt niet uit!” Tegelijkertijd kwam ik in aanraking met het begrip “Parasite” via de tentoonstelling Parasite Paradise (uit 2003 in de Utrechtse Vinex-wijk Leidsche Rijn). Mobiele architectuur met meerdere functies. Per toeval stuitte ik op het paviljoen wat we nu hebben, die stond eerst in Hoogvliet. Ik heb er 1000 telefoontjes voor moeten plegen, maar het is me gelukt!

3. Is het geworden wat je verwacht had?

Veel meer dan dat. Ik had namelijk geen verwachtingen. Na de opening vijf jaar geleden hoorde ik: “Nu moet je wel door Floor!” De eerstvolgende zondag begon ik met het eerste programma en dat is nooit gestopt. Nooit gedacht dat uit zo’n klein huisje in het park zoveel kon ontstaan.

4. Kan dit alleen in Noord?

Nee. Dit kan overal. Het gaat namelijk over mensen. Je spreekt ze aan op hun creativiteit en talent. Je hebt alleen iemand nodig die het allemaal verbindt. Als er overal in de wereld NoorderparkKamers zouden staan, hebben we een prachtige wereld. Het is de samenleving in een notedop.

5. Wat ga je hierna doen? Heb je een nieuwe uitdaging gevonden

Muziek. Muziek laadt me op! Daar begon het vijf jaar geleden allemaal mee. En ik heb nu behoefte aan muziek op hoog niveau. In alle rust. Zonder sommige stoorzenders in het park. Stiekum ben ik al begonnen aan iets nieuws … in het gemaal. Een Concertgemaal!

npk-5-01

De Noorderparkkamer viert vijfjarig bestaan

De Noorderparkkamer in Amsterdam-Noord viert 2 juni haar lustrum met een extra gevulde culturele zondag. Vele creatieven van de Noorderparkkamer houden een culturele estafette met korte optredens van 5 minuten. Het publiek doorkruist het hele park en komt muziek, dans en poëzie tegen. Vervolgens zijn er op het podium optredens van o.a. de North Allstars Big BandDe Gillende Keukenprins, een voorproefje van de Volksopera Tuindorp-Oostzaan en The Triolettes. De documentaire ‘vijf  jaar Noorderparkkamer’ wordt vertoond, kinderen kunnen met Hotmamahot fantasievolle ‘artistic crepes’ maken en Cantina Mobilé verzorgt met drie mobiele restaurants het diner in de buitenlucht.

Zaterdag 2 juni: FEEST  14.00 – 20.00 uur

  • 14.00 – 15.00 uur: Culturele Estafette door het park
  • 15.00 – 16.00 uur: Officiële felicitaties van o.a. stadsdeelvoorzitter Rob Post
  • 16.00 – 20.00 uur: Optredens, mobiele restaurants, Noorderparkbar open

Reacties


ilovenoord