Het leven een gebruiksaanwijzing // 6 t/m 26 mei

Op woensdag 8 mei aanstaande gaat de nieuwe voorstelling van theatermaker Jakop Ahlbom getiteld ‘Het Leven een gebruiksaanwijzing’ in première. Een groot locatieproject met een cast van ca. 20 spelers dat drie weken lang speelt op bedrijventerrein De Overkant (het voormalige Storkterrein) bij Dansmakers aan het IJ, Gedempt Hamerkanaal 203-205 te Amsterdam Noord.

Als een voyeur kijkt het publiek een huiskamer in. Er komt een man de kamer binnen. Dan komt er iemand bij, dan nog één en nog één en nog één totdat de kamer compleet gevuld is. Wonen ze hier? Is het hun eigen huis? Wonen ze met elkaar, of zijn ze alleen? Het is alsof de bewoners van een willekeurige straat zich in deze ene kamer verzameld hebben. Ze proberen uit alle macht hun eigen routine te volgen en raken verward als dat niet meer lukt. De chaos slaat toe, want wat moeten ze nog, als ze hun zekerheden kwijt zijn? Als hun vertrouwde, dagelijkse gang niet meer klopt. Als ze geen ruimte meer krijgen om hun eigen wil te volgen. Wat doen ze dan?

Met ‘Het Leven een gebruiksaanwijzing’ toont Ahlbom een mini-samenleving op drift, waarin mensen hun uiterste best om het anders te doen, maar daar maar zelden in slagen.
Jakop Ahlbom heeft de afgelopen tien jaar een geheel eigen stijl ontwikkeld waarin hij elementen uit de mime, toneel, dans en het illusionisme vermengt tot een unieke theatertaal. ‘Jakop Ahlbom  weet van al deze elementen een geheel te smeden dat verrassend, vervreemdend maar ook ontroerend en onweerstaanbaar grappig is. (Uit het juryrapport van de VSCD mimeprijs voor zijn laatste bejubelde voorstelling ‘Lebensraum’)

  • Speeldata: ma 6 t/m zo 26 mei (beh ma & di) aanvang 21.00 uur, ma 6 & di 7 try-out,
  • wo 8 mei première, matinee op vr 10, zo 19, zo 26 mei, aanvang 15.00 uur
  • Locatie: Dansmakers aan het IJ (voormalig Stork-terrein),Gedempt Hamerkanaal 203-205,
  • Kaartjes: via Theater Bellevue

Reacties


ilovenoord