OAN – Open Ateliers Noord // 1 & 2 juni

Dit weekend noemen we altijd het superweekend. 1 en 2 juni zijn volgestampt met evenementen en kunst. We trappen af met de Atelierroute Noord. Zestig kunstenaars stellen hun atelier open en dit jaar wordt er groots uitgepakt. Een prachtig programma-boekje en een uitgebreide site maken het makkelijk om je eigen route te plannen. De centrale expo is in de Kromhouthal van Aan de Overkant.

Bezoek de kunstenaars in hun atelier in bijzondere industriële panden, op oude scheepswerven en in houten dijkhuizen op oude zeedijken en op bijzondere locaties zoals in het EYE Filmmuseum, het André Voltenhuis, de NDSM-werf, in de Augustinuskerk op de Nieuwendammerdijk en in het kerkje in Holysloot in landelijk Noord. Van schilderijen, grafiek, beelden, keramiek, fotografie, sieraden tot installaties, performance kunst en video art! Van de NDSM-werf tot in het weidse Waterland van Amsterdam-Noord.

OAN_Flyer_uitn-2

Naast vertrouwde gezichten is er dit jaar een groot aantal nieuwe kunstenaars uit verschillende delen van Amsterdam-Noord. Op bekende en op nieuwe locaties zijn de ateliers te bezoeken en er zijn diverse groepsexposities. Bijzonder inspirerend en veelzijdig!

Je kan ook voor 1 euro een lot kopen om kans te maken op een kunstwerk van € 500,-

 • FEESTELIJKE OPENING CENTRALE EXPOSITIE
  Donderdag 30 mei 17:00 uur
  Restaurant Stork/Kromhouthal
  Met Trio Supertrawler met de virtuoze Spaanse gitarist Antonio Molina Moya.
 • CENTRALE EXPO en POP-UP GALLERY
  Vrijdag 31 mei – zondag 2 juni 12:00 – 18:00 uur
  Kromhouthal
 • ATELIERS en EXPOSITIES OPEN
  Zaterdag 1 en zondag 2 juni 12:00 – 18:00 uur

Reacties


ilovenoord