PUURPLEZIER op het Grote Plein // 25 mei

De winkeliers, ondernemers, marktmensen, culturele instellingen en kunstenaars in Noord weten elkaar te vinden op het Buikslotermeerplein in PUURPLEZIER. Op 25 mei 2013 verandert het ‘Grote Plein’  in een bruisend podium voor culinaria, theater, muziek en beeldende kunst. Winkelend publiek wordt verrast met theateracts in en om winkels, muzikaal talent op diverse podia, puurlekkers op de markt en beeldende kunst in leegstaande winkelpanden. Een doorlopend programma voor cultuur(s)hoppers …

Horen?

opera

De Volksopera nu even op het Plein!

Jazz, opera, smartlappen, Chileense Kumba en Beatles – covers: Je kunt het allemaal horen! Op diverse podia kun je meezingen en swingen met o.a. Dries Roelvink, Juniorenorkest The Young Ones, Dat!school, Vera Engel Jazz en Swing Combo, the Mustard Men, het Amsterdams Smartlappenkoor van de Zeedijk, de Volksopera Tuindorp Oostzaan, Ruud Versteeg en nog veel meer! Gastheer Arjan Amin neemt je mee op een wervelende reis langs locale en internationale muziekhelden.

Zien!

De schoenenwinkels Taft en Footlocker prijzen hun koopwaar aan met hiphopmoves van Solid ground movement en de tapdance vaardigheden van Marije Nie. In de Bruna brengt Art-Jan de Vries liedjes en verhalen ten gehore van o.a. Annie M.G. Schmidt, Harry Bannink en Toon Tellegen. In de C&A moet je goed kijken waar je loopt, want daar zijn kabouters! Of je nu op zoek bent naar de ware of de relatie met je schoonfamilie wil verbeteren … De zusters van Clinique D’Amour helpen je vooruit.

plattegrond

Plattegrond Puur Plezier

Proeven?!

De Boerenmarkt breidt uit met ambachtelijk ijs van Dutch Frozen, self made Chocolatemakers en dito heerlijkheden. Echte barista’s gaan aan de slag met Italiaanse koffie, George van Fooddept met de ‘rollende keukenbus’ kookt met spullen van de markt en kinderen kunnen pizza’s, kaas kan maken en knuffelen met geiten en konijnen. In een nostalgische muziekkiosk uit 1958 kun je relaxen en genieten van het Shantykoor en Braziliaanse muziek, onder het genot van een gerookt visje met een goed glas wijn. Doorlopend entertainment van o.a. ‘Drawing your attention’, een interactieve performance installatie van Liesje van den Berk met muziek van Jeen Rabs. Ook op het Horecaplein kun je heerlijk eten en drinken en genieten van swingende muziek op het podium. Kunst voorproeven? In de etalage naast Parfumerie Douglas, exposeren diverse kunstenaars als voorproefje op Open Ateliers Noord 2013.

Teveel om op te noemen en voor elk wat wils. Kortom: PUURPLEZIER!

Reacties


ilovenoord