Springsnow in Noord

Vannacht, terug fietsend van The Pop-Up City Live viel het al meteen op. Iepenzaad vlokken in de sluis, op het fietspad, langs de stoeprand … Het jaarlijkse iepen-orgasme is begonnen, en zeker in Noord! Want wij hebben enorm veel iepen in ons stadsdeel. Heerlijk lekker met je voeten schuifelen door centimeters, soms wel decimeters iepenzaad.

Laten we er van genieten. De zomer laat nog steeds (te lang) op zich wachten, maar dit natuurverschijnsel maakt onze dag weer helemaal goed! Iepen maken niet elk jaar dezelfde hoeveelheid zaad, en wat we nu nog aan de bomen zien hangen is niet mis!

iepen-zaad-01

iepenzaad in de sluis …

Het heeft wel iets bijbels, de idiote hoeveelheid, en het blijft maar dwarrelen.  Mijn nieuwe tuinbuurvrouw kwam met lichte paniek in haar stem vragen of het vanzelf weer overgaat.  Meestal toch wel. Slechts een heel enkel zaadje wordt een piepklein iepje, zo weggeschoffeld of geplukt.  Stel je voor dat al die zaadjes wél zouden uitkomen! Volgens mij hebben we alleen in Noord al genoeg om heel Europa te be-iepen.

uit: Noord baadt in het zaad….

Meer over iepen op ilovenoord:

Reacties


ilovenoord