Vakantie vieren in eigen Bos

Het Vliegenbos schreeuwt om een terrasje. Zeker nu er een mooie plek is voor kinderen om zich eindeloos te vermaken met water en omgevallen bomen. Het vraagt om dichtbij-ijsjes, tosties en snelle cappuccino’s voor licht vermoeide ouders. Een klein terrasje in  het bos … hoe mooi zou dat niet zijn? Nou het is er … en is er altijd geweest!

natuurspeeltuin

Speelplek in het Vliegenbos

Bij de ingang van het Vliegenbos zit namelijk onze toeristische trots: Camping het Vliegenbos. Menigeen zal over de Meeuwenlaan gefietst hebben in het ongewisse dat Noord eigenlijk de mooiste camping van Amsterdam heeft. Op loopafstand van het Centraal Station en midden in het prachtigste stadsbos.

En behalve een goed verstopte camping is er ook een goed verstopte campingwinkel. Met een terras waar volop ijsjes zijn te halen, broodjes, tosties en goeie cappuccino (to go..voor als je naar de speelplek wil 20 meter verderop). Maar ook voor een hapje eten of biertjes drinken tot laat in de avond onder monumentale iepen.

carmen

trotse Carmen in de Campingwinkel

Eigenaresse van de campingwinkel is Carmen. Ze vind het jammer dat zo weinig noorderlingen weten van haar plek. Strijd heeft ze met het stadsdeel over een bord wat zegt dat er geen niet-campinggasten op het terrein mogen. “Dat geldt dus niet voor mijn terras!”.  Ze heeft nu zelf maar een uitnodigend bord neergezet op het fietspad.

Mijn vakantie plannen heb ik alweer rond. Als ik toch de hele tijd regen krijg, laat ik de tent gewoon thuis. Sterker nog ik blijf thuis. Ik neem mijn kids mee naar het Vliegenbos en voor het vakantiegevoel doe ik mijn slippers aan en regencape om en doe een drankje op het terras van de camping. Zit ik ook tussen verregende Spanjaarden en Britten. Helemaal goed!

Het ultieme vakantie gevoel!

Het ultieme vakantie gevoel!

Nogmaals: het terras en de winkel zijn voor iedereen toegankelijk in het campingseizoen!!

Reacties


ilovenoord