Van der Pekstraat ruimt op tijdens de Korte Baandraverij // 1 juni

Traditiegetrouw wordt begin juni in de Van der Pekstraat de kortebaandraverij gehouden. Op zaterdag 1 juni treedt de top van de Nederlandse pikeurs aan in Amsterdam-Noord voor wat wel wordt genoemd de mooiste kortebaan van Noord-Holland! Dit jaar is alweer de 19e editie en dat valt mooi samen met een Supercoole uitverkoop van vijf winkels in de van der Pekstraat.

Supercoole uitverkoop 10:30 – 13:30

De winkels die hieraan mee doen, zijn

neem je eigen shirt of hoodie mee en laat ons hartje erop zetten!

Hiernaast zijn er ook een aantal activiteiten voor kinderen, en kun je een ilovenoord-logo op je eigen kleding laten drukken!

Kortebaandraverij 13:30 – 18:00

Spektakel!

De race over 300 meter op het zandspoor in de Van der Pek begint om 13.30 uur. 26 pikeurs en hun paarden strijden in een afvalrace om de In memoriam Joop Braspenning Bokaal. De prijsuitreiking is rond 18.00 uur.

De straat belooft weer supergezellig te worden met de ‘paardenmensen’, de bewoners en de liefhebbers van de paardensport. De lokale ondernemers zorgen voor terrasjes met eten en drinken. Er mag gegokt worden!

Reacties


ilovenoord