Veel voor weinig in Nieuwendam Noord

Nieuwendam Noord is niet mijn meest favoriete wijk. Er is daar nog maar weinig waar ik blij van word, al begint er langzaam meer leven te komen rond het Waterlandplein. Meestal cross ik toch hard over de Werengouw zo snel mogelijk naar het Waterland. Hoe leuk dus om daar plots een tweedehands kledingzaakje te ontdekken.

Op de hoek van de Katrijpstraat zie ik een bord met “2e hands kleding van Schoen tot Hoed”. Slim, dat bord, want anders zou je het winkeltje nooit vinden. Voor de deur zitten een paar vrouwen te kletsen in de lentezon. Een van de dames is Anita Swanenberg; van haar is de winkel. Ze zit er al een jaar en runt het zaakje met haar dochter. Ze doet het eigenlijk voor niets, want van de verkoop kan ze net de huur van het winkeltje betalen. Ze doet het meer voor de buurt. “Er wonen hier zoveel arme mensen. Toch leuk als ze zo nu en dan iets nieuws kunnen aantrekken”. De kleren, schoenen en tassen zijn dan ook nooit duurder dan 5 euro. En het is ook een beetje voor de gezelligheid. Er komen heel wat dames vooral voor een praatje.

anita

Binnen hangen de kleren mooi gesorteerd op kleur. Propvol is het. Ooit is ze heel slim begonnen met zakken uit te delen op Nieuwendammerdijk. Zo kreeg ze een mooie startcollectie. Dus heb je na Koningsdag nog niet genoeg tweede handsjes gekocht? Of juist iets te veel en pas het niet meer in de kast? Breng een bezoekje aan Anita. Mooie dameskleding kan ze altijd gebruiken. En de dames uit de buurt ook.

Van Schoen tot Hoed is open van ma-vr van 10-17.30 en zat van 10- 17.00. Katrijpstraat 97 tel: 06 84305433

Reacties


ilovenoord