Wie is de beste winkelier van Noord?

Drie genomineerden voor de ondernemersprijs strijden om de titel ‘Beste winkelier’ van Amsterdam-Noord. Nog tot en met 5 mei kan je stemmen op je favoriete winkelier. Het gaat eigenlijk tussen fietsen en kaas dit jaar, de drie genomineerden zijn bekend.

Dat zijn Beekhoven Bikes (ja, echt die van MIJN fiets), notenwinkel Kastino in winkelcentrum Molenwijk en de speciaalzaak in race- en vakantiefietsen aan de Schellingwouderdijk CycleYou. Lastig kiezen altijd, al hebben wij toch stiekum al onze eigen favoriet! En jullie? We zetten ze alle drie even op een rijtje. Op dinsdag 7 mei maakt  Rob Post de winnaar bekend in restaurant La Place op het Buikslotermeerplein. De ‘Beste winkelier’ van Amsterdam-Noord ontvangt een trofee en een geldbedrag van € 5.000,-.

Beekhoven Bikes

Na vier dagen fietsen op ‘afgeragde-oma-fiets-barrel‘ is de maat vol. Ik rij naar Beekhoven Bikes en daar staat ie: de ‘Van Moof 3.1 M2-huppeldepup’. Mijn ontwerpersbrein laat een stoot dopamine door mijn lijf gieren, zodat alle gezonde verstand even naar achter wordt verdreven, en voordat ik het weet ben ik bijna om. Enig obstakel is dat er toch een kinderzitje op moet kunnen. Past dat? Effe kijken. Zijn daar die inkepingen op de drager voor? Verhip, de fietsenmaker ook weer wat geleerd. Geen tegen-argument meer, de kogel is door de kerk. IK WIL DIE FIETS!

(stukje uit Fietsen door Noord)

Kastino

Jessica Pichard is de jonge, ambitieuze eigenaresse van deze ruim gesorteerde kaas en delicatessenwinkel. Haar grote productkennis weet ze op een enthousiaste wijze op haar klanten over te brengen. Maar liefst zes keer werd Jessica door een klant voorgedragen voor de ondernemersprijs.

Eén keer per maand reist ze naar Parijs om nieuwe kazen te kopen. In Nederland heeft ze tal van adressen voor handgemaakte kazen en boter. En alsof dat nog niet genoeg is, worden wekelijks huisgemaakte producten vers gemaakt. De jury vindt Kastino Molenwijk een ondernemer met een frisse aanpak en met oog voor de groeiende vraag naar streekproducten.

CycleYou

Bij CycleYou staat de persoonlijke benadering centraal. Alle fietsen die eigenaar JanWillem Marchal en zijn vrouw Willemijn Bogaard verkopen, zijn handgemaakt of aangepast aan de persoonlijke wensen van de klant. Tegen de trend in wil CycleYou zich onderscheiden door te investeren in de klant. Zo worden er informatie-avonden georganiseerd met thema’s als ‘het geheim van de fietsband’ en ‘sportvoeding en inspanningstests’.

Ook is de winkel uitvalsbasis voor trainingsgroepen en daarom voorzien van een heus Fausto Coppicafé en douchegelegenheid. Twee jaar geleden is de winkel vanuit het centrum naar de Schellingwouderdijk verhuisd. De jury vindt CycleYou een voorbeeld van een vernieuwende ondernemer die kiest voor beleving, maatwerk en een hoog serviceniveau.

Reacties


ilovenoord