Boekhandel Over het water zoekt donateurs

Een ruimte met kasten en tafels vol boeken: mooie literatuur, goeie thrillers, veel non-fictie, lekkere kookboeken, mooie opschrijfboekjes en spelletjes. Waar steeds iets gebeurt en waar je even neer kunt ploffen. Zo stelt Lot Douze zich haar Boekhandel Over het water voor. Deze buurtbewoonster en boekverkoper wil een literaire ontmoetingsplek creëren aan de Van der Pekstraat.

Afgelopen maandag ging haar crowdfundcampagne van start voor Boekhandel Over het water. Een deel van haar startkapitaal zoekt ze bij haar toekomstige klanten. De positieve reacties, die ze op haar plan kreeg, vertalen zich in bijdragen: op de eerste dag bereikte ze al 30% van haar streefbedrag. Noord heeft inderdaad behoefte aan een levendige en inspirerende boekhandel.

De boekhandel wil de buurt betrekken bij de winkel, door veel te organiseren bijvoorbeeld. Lot: ‘Ik vind het leuk om mensen te laten proeven uit een nieuw kookboek en erbij te vertellen hoe het is om eruit te koken. Of voor te lezen terwijl mensen zitten te haken, te breien of te schilderen. Bovendien hou ik ervan voor iedereen het juiste boek te vinden. Ik geloof dat boekhandels nog steeds een belangrijke functie in de buurt vervullen. Maar er moet wel wat gebeuren in die winkel!’

De betrokkenheid vertaalt zich ook in de tegenprestaties van haar crowdfundcampagne, waar je bij een hogere inleg mee mag bepalen wat er in de winkel ligt en wat er gebeurt. Maar ook een kleine bijdrage is welkom: ‘Boekhandel Over het water is voor de hele buurt.’

lot-02

de Boekenbakfiets van Lot

Hoe het zal gaan worden als de crowdfundcampagne slaagt, kan je nu al een beetje ervaren. Er zijn de komende weken diverse evenementen. Zaterdag 15 en zondag 16 juni is er een tweedehandsboekenmarkt in Van der Pekstraat 59, het beoogde winkelpand.
Op 12 juli vindt ‘Ode aan de literatuur’ plaats, een literaire avond in de Tolhuistuin. ‘Ik houd nog even geheim welke auteurs aanwezig zijn, maar het wordt een mooie avond. Schrijvers zullen iets voorlezen of vertellen over hun favoriete boek.’

Meer weten? www.boekhandeloverhetwater.nl

door: Marlies Dinjens

Reacties


ilovenoord