‘Brug Zonder Naam’ gaat open

UPDATE: De nieuwe fiets- en voetgangersbrug over het Noordhollandsch kanaal gaat begin juli open. De opening was derde week juni gepland , maar voor het afstellen van de bediening (voor het openen en sluiten) van de brug is extra tijd nodig!

Amsterdam-Noord heeft er vanaf 21 juni een nieuwe fiets- en voetgangers brug bij. De ‘Brug Zonder Naam’ ligt over het Noordhollandsch kanaal en is de verbinding tussen de Buiksloterweg en de Adelaarsweg. Fietsers en voetgangers hoeven nu niet meer de drukke Johan van Hasseltweg over te steken als ze het kanaal overgaan.

brugznaam2De brug is onderdeel van de aanleg van de nieuwe veilige route voor fietsers en voetgangers over het Noordhollandsch kanaal. Het fietspad loopt van het Mosveld, via de Varenweg en Buiksloterweg, over een nieuwe ophaalbrug naar de Adelaarsweg. Van daar uit gaat de route verder langs de Johan van Hasseltweg, waar de route aansluit op het bestaande fietspad naar de Meeuwenlaan. Het fietspad komt ook langs het metrostation van Noord/Zuidlijn.

De gemeente is in februari 2011 begonnen met de aanleg van de nieuwe fietsverbinding. Door tegenvallers, onder andere met kabels en leidingen die er bleken te liggen, heeft het wat langer geduurd. Ook de aanhoudende vorst zorgden voor wat vertraging. In januari moest het val, het beweegbare gedeelte van de brug van 20 bij 8 m2, vanuit Friesland over het water aangevoerd worden met behulp van ijsbrekers.

Die N is verkeerd om?

Reacties


ilovenoord