Dag vd Architectuur: Bouw een woning voor de Koning // 22 juni

Op zaterdag 22 en zondag 23 juni is de Dag van de Architectuur. In Noord kan je  o.a de Overhoekstoren, Groot Lab, het Badhuis Disteldorp, de Staallvilla in de Tolhuistuin, de NDSM en nog meer moois bezoeken. En voor de kids is er zaterdag Archikidz! Na de succesvolle edities in 2010 en 2011 is nu het thema “Bouw een woning voor de Koning”. Dit jaar organiseren ze voor het eerst het bouwfeest in Amsterdam Noord! Vorig jaar nog in de Gashouder, nu in de Kromhouthal.

Zaterdagmiddag  gaan de deuren van de Kromhouthal op het terrein van De Overkant in Amsterdam Noord open voor honderden kinderen van 7 tot en met 12 jaar. Met hulp van tachtig architecten  bouwen zij die middag hun woning voor de Koning.

Een woning voor de Koning

archikidz2Met de kroning nog vers in het geheugen staat in 2013 het thema Bouw een woning voor de Koning centraal tijdens het evenement. De Kromhouthal zal op 22 juni omgetoverd worden tot een waar bouwpaleis, waar kinderen naar hartenlust kunnen bouwen, terwijl hun ouders vanaf de zijlijn kunnen toekijken. Een vakkundige jury kiest aan het einde van de middag twintig winnaars, die later dit jaar hun bouwwerk tentoon mogen stellen op een bijzondere locatie.

  • deelname is gratis
  • zaterdag 22 juni 2013 van 13.00 tot 16.00 uur.
  • toegang voor kinderen (van 7 t/m 12 jaar) is gratis, ouders zijn van harte welkom.
  • Kinderen die mee willen doen, moeten zich opgeven via de website www.archikidz.com.
    Let op: toestemming van een ouder is verplicht.

Archikidz is een gratis spektakel. Het wordt volledig georganiseerd door een team van jonge gedreven vrijwilligers en gefinancierd met sponsorgelden en subsidies. Kinderen vormen het hart van Archikidz. Als zij het voor het zeggen hebben, hoe zien woningen en steden er dan uit? In kleine groepjes leren de kinderen van een architect hoe leuk architectuur is. Met verschillende materialen bouwen ze daarna allemaal hun eigen maquette.

Reacties


ilovenoord