Dijk 270 voor Italiaans ijs en echte koffie

Op de hoek van de Noordhollandschkanaaldijk en de Buiksloterdijk, bij de Kippenbrug is het voormalige jongerenhonk Dijk 270 veranderd in een ijssalon annex tearoom en koffiebar. De luiken voor de ramen staan open, op het terras staan tafels en stoelen, en je kunt er terecht voor heerlijk Italiaanse ijs en koffie.

dijk270-roosRoos Marijn Kok, voorheen van Station Roos aan de Wibautstraat, is door de eigenaar van het pand, de Amsterdamse welzijnsorganisatie Combiwel, gevraagd een buurtonderneming op te zetten.

Combiwel speelt in op de bezuinigingen in de welzijnssector en wil in het pand buurtbewoners laten ondernemen, zonder subsidies! Dat betekent dat er zowel vrijwilligers als ondernemers moeten worden aangetrokken voor de invulling van de activiteiten in het pand. Er wordt ingezet op de buurtbewoners. Zij volgen het voorbeeld van een startend, ondernemend type en gaan op termijn zich dermate betrokken voelen bij Dijk 270 dat zij bij willen dragen aan het succes van de onderneming.

Dat startende, ondernemende en inspirerende type is Roos. Nadat zij het pand had opgeknapt, draait zij er nu zelf vers – biologisch – ijs volgens Italiaans recept, kun je er heerlijke koffie krijgen, zelfgebakken taart, broodjes en is er gezelligheid, veel gezelligheid.

Het terras, tot voor kort exclusief territorium van jongeren uit de buurt is nu toegankelijk voor iedereen. Voor buurtbewoners, voor Noorderlingen, passerende fietsers en wandelaars, en varend publiek.

Het is geen gelikte zaak maar een gelegenheid in ontwikkeling, waar iedereen met een goed plan gehoor vindt. Zoals de ondernemende Noorderlingen die buiten een oven zullen bouwen en twee dagen per week pizza gaan bakken.

Aanstaande vrijdag, 28 juni, is er vanaf 17.00 uur een openingsborrel bij Dijk 270. Bij mooi weer in de tuin met hapje, ijsje, praatje en drankje. Ook mogelijkheid om rond te kijken.

Buiksloterdijk 270, openingstijden, in ieder geval donderdag t/m zondag, houd de Facebookpagina in de gaten.

dijk270-interieur

dijk270-exterieur

Reacties


ilovenoord