Help het Concertgemaal aan 500 likers!

Het Oude Gemaal aan de Landsmeerderdijk wordt binnenkort nieuw leven in geblazen! Het gemaal is één van de twee gemalen die aan het einde van de negentiende eeuw Waterland drooghielden. Sinds 1987 heeft het gemaal zijn oorspronkelijke functie verloren en werd zij vervangen door het er naastgelegen nieuwe gemaal. Sindsdien heeft het oude gemaal geen bijzondere functie meer gekregen.

Maar dat gaat dus nu veranderen! Er zijn nieuwe plannen om het gemaal om te toveren tot een “Concertgemaal”. Na een renovatie deze zomer, wordt het een unieke locatie voor werken, vergaderen, luisteren, debatteren en innoveren. Creatieven kunnen er flexwerkplekken huren en een (muziek)bedrijf een vast kantoor. Het word een werkplek, vernieuwend podium en productiehuis tegelijkertijd.  Een plek om klassieke muziek van hoog niveau te produceren en beleven, tussen industriële pompen of in het gras met de vijver als decor. Concerten worden gecombineerd met kunst, lezingen en diners … klinkt helemaal top!

Help het Concertgemaal aan hun eerste sponsor!

De Rabobank schenkt een aanzienlijk bedrag als het Concertgemaal voor 15 juni 500 likers verzameld op hun facebook pagina … makkelijk toch? Laten we ze als ilovenoord een handje helpen … klik hieronder even op LIKE!

Als je geïnteresseerd bent in een flexwerkplek of vaste kantoorruimte meld je alvast aan!

  • Jojanneke Poorter (productie): Jojanneke@demecenas.nl
  • Floor Ziegler (Artistiek leider Concertgemaal) Floor@broedstraten.nl
  • Jan van Liebergen (Flexwerkplekken) Jan@broedstraten.nl

concertgemaal2

Het Gemaal is eigendom van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Stadsherstel zal het gebouw met behulp van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Bureau Broedplaatsen en Stadsdeel Noord renoveren en voor een periode van 25 jaar beheren. We werken samen met Frank Alsema, de Mecenas, onze vrienden van Splendor Amsterdam, Cultuurtafel en ilovenoord.

Reacties


ilovenoord