Karavaan der Noorderlingen // 16 juni

Op zondagmiddag 16 juni trekt de Karavaan der Noorderlingen met muziek, dans, metershoge poppen en kostuums vanaf de Noorderparkkamer door Amsterdam Noord. Kinderen, buren, huisdieren, oma’s en natuurlijk papa’s (het is 16 juni immers Vaderdag) iedereen kan meelopen in deze vrolijke optocht!

karavaan-03

De Karavaan der Noorderlingen is de straatparade van Noord, georganiseerd door collectief Pretvormer in samenwerking met de Noorderparkkamer. De parade viert het mooie, stoere en eigenzinnige van Noord en brengt buurtbewoners samen als toeschouwer of als onderdeel van de optocht! Het is namelijk mogelijk deel uit te maken van deze theatrale stoet.

karavaan-02

Hoe? Simpel; kom op 16 juni opdraven, trek je mooiste (verkleed) kleren aan en loop mee! Om nog mooier voor de dag te komen worden er creatieve workshops georganiseerd waar je samen met Pretvormer kostuums kan maken.

Programma Karavaan der Noorderlingen:

  • 14.00-15.00 uur: Kostuums en maskers maken, verzamelen voor de Parade
  • 15.00 uur: Parade vertrekt vanaf Noorderparkkamer, aansluitend: Blind Bob & the Grillplates
  • 14.00-17.00: Expositie Buurtschatten
  • 17.00 Noorderparkbar: Babboo Babboo, gypsie fusion

Reacties


ilovenoord