Mooiste winkelcentrum van Noord

De contouren van het nieuwe winkelcentrum op het Waterlandplein worden langzaam zichtbaar. De eerste winkels zijn inmiddels verhuisd, de komende dagen en weken nemen steeds meer winkeliers hun gloednieuwe pand in gebruik. In het begin was ik wat sceptisch over de nieuwbouw van ‘Klein Manhattan’, maar nu het plein bijna af is begrijp ik het concept steeds beter. Gelukkig kan ik in het nieuwe winkelcentrum nog steeds alle mogelijke specerijen kopen bij het aloude Toko Joyce, maar straks kan ik er ook terecht voor bijvoorbeeld verse vlaaien en een kroketje van de Febo. Op het centrale plein komt een paviljoen met groot terras, als kloppend hart van het mooiste winkelcentrum van Noord. Het Buikslotermeerplein krijgt er een geduchte concurrent bij.

100_0184

De afgelopen maanden heb ik met een groep vrolijke meiden van de nabijgelegen As Siddieq school hard gewerkt aan een krantenpagina over de buurt. We interviewden bijvoorbeeld Nina, die net in de buurt is komen wonen en vanaf de zevende verdieping geniet van haar uitzicht over de Schellingwouderbreek. Buurtbewoner Erwin vertelde over het portiek dat hij met veel plezier deelt met vijf nationaliteiten. “Als je elkaar maar vrij laat en probeert te begrijpen.” En winkeliersvoorzitter Hans liet weten dat hij dolblij is dat het winkelcentrum bijna klaar is. Als ook de nieuwe bibliotheek en het gezondheidscentrum af zijn, heeft Nieuwendam-Noord eindelijk het centrum gekregen dat de buurt dubbel en dwars verdient.

 

Reacties


ilovenoord