Museum de Noord toont ‘Mijn Jeugd in Noord’ // 7 juni – 1 september

Museum Amsterdam Noord opent een nieuwe tentoonstelling, “Mijn Jeugd in Noord”. Voortbouwend op het succes van “Mijn Buurt, Mijn Leven” en “Honderd jaar trouwen in Noord”, waarbij bewoners werden geïnterviewd, zijn vijfentwintig vraaggesprekken met bewoners gehouden die hun jeugd in Noord hebben doorgebracht.

Zo luidt het intro van het persbericht. Maar, we zijn veels te nieuwsgierig en racen alvast even langs en treffen het team van Museum de Noord nog vol in voorbereiding. Gelukkig  mogen we alvast even kijken. We zien en horen: luisterkastjes, poezie-albums, schriftjes, verhalen, foto’s, anekdotes, tekeningen, assecoires, dingetjes … teveel om op te noemen! Een opmerkelijk prettige blik in het verleden van de Noorderling. Ga daar zeker even naartoe en verbaas je over hoe het pakweg 90, 60 of 30 geleden was ….

De tentoonstelling opent 7 juni om 17:30 door Peter Faber, die ook zijn jeugd in Noord heeft doorgebracht. Er is voor elke bezoeker een  gratis ijsje van jawel, Ijskoud de Beste! Van de kunstenaars Mat Kissing en Stijn Seip hangen er prachtige kinderportretten. Sophie Walraven (schilderes) en Peter-Jan Soeters (dichter) hebben een serie Schildichten op het thema van de tentoonstelling gemaakt.

Hieronder een kleine preview:

jeugd-in-noord-02 jeugd-in-noord-01 jeugd-in-noord-03 jeugd-in-noord-05 jeugd-in-noord-06 jeugd-in-noord-04

  • Museum de Noord is vanaf 1 juni 2013 elke dag open van 13 tot 17 uur (behalve maandag)
  • De tentoonstelling duurt tot en met 1 september

Reacties


ilovenoord