Nieuw Noords bier in no time uitverkocht

Zo snel kan het gaan: je treuzelt even om een stukje te schrijven over een nieuw speciaalbier met Noordse roots, en voor je het weet is het alweer uitverkocht.

Brouwerij De Vrienschap is een initiatief van Aart van Bergen, in het dagelijks leven saxofonist, leider van het Crescent Double Quartet en deelnemer aan de Muziekstraat, samen met vriend Peter Harms. En omdat ook een muzikant een hobby moet hebben, begon hij ongeveer een jaar geleden bier te brouwen. Gewoon, in de huiskamer, met wat doe-het-zelf-apparatuur.

Brouwerij De Vriendschap

Peter (links) en Aart van brouwerij De Vrienschap

Een aantal gelukkigen mochten meeproeven van het resultaat, onder meer tijdens een feestje van ilovenoord in Museum De Noord en dat smaakte naar meer. Deze enthousiaste reacties waren voor Aart en zijn compagnon een aanmoediging om verder te gaan. Ze trokken de stoute schoenen aan en besloten werk te maken van Brouwerij De Vriendschap, met een inschrijving bij de Kamer van Koophandel en het brouwen van een eerste oplage van hopblondbier – 6,2%, met hop uit eigen tuin – bij Sallandse Landbier Brouwerij in Raalte.

Al snel wisten ze ook enkele verkooppunten te winnen voor hun eigen bier zoals de Landmarkt, avondwinkel Sterk en zelfs Nederlands biercafé Het Arendsnest. En zo kon het dat nagenoeg de hele voorraad van duizend liter die eind mei gebrouwen is voor half juni alweer op is.

Wie dus nog een hopblondje van De Vriendschap wil bemachtigen – tamelijk hoppig, dus je moet wel van een wat bittere bite in je bier houden – moet snel langs een van de verkooppunten.

En anders is het wachten op de volgende ronde…

Hou ze in de gaten op Facebook of op www.brouwerijdevriendschap.nl

Reacties


ilovenoord