Pleinvoetbal op het Purmerplein: feest van verborgen voetbaltalent // 23 juni

Het straatvoetbaltoernooi op het Purmerplein was vorig jaar een enorm succes. Een kleine tweehonderd kinderen hebben laten zien hoeveel talent er in de wijken van Noord leeft. Sommigen zitten natuurlijk al op één van de vele voetbalclubs in Noord, maar andere kinderen spelen alleen op straat, hebben nog nooit gevoetbald of soms alleen op de Wii…

Voetbalvereniging ASV de Dijk organiseert samen met o.a. het stadsdeel en Ymere op 23 juni a.s. een zelfs nog iets mooiere editie van het toernooi. Het streven is om nog meer kinderen het parcours te kunnen laten afleggen van allerlei voetbaluitdagingen zoals 4 x 4 voetbal, speedmaster, penalty shoot-outs en levend tafelvoetbal. Ook zijn er nu freestyle voetbalshows en –clinics, waar professionele straatvoetbaltovenaars laten zien wat voor ongelofelijke dingen er allemaal mogelijk zijn met een bal. Naast voetbal kun je swingen op de muziek van DJ Hugo en is er van allerlei lekkers te eten en te drinken.

Het toernooi begint zondag 23 juni om 09:00. Wethouder Kees Diepeveen zal aan het einde van de middag afsluiten. Alle kinderen uit Noord van 6 t/m 14 jaar – dus juist ook die nog niet op voetbal zitten – zijn van harte welkom.

  • Deelname is gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt, dus schrijf je snel in via internet of via een formulier op school (niet overal)
  • Kijk voor meer informatie en een impressie van vorig jaar op pleinvoetbal.nl

Reacties


ilovenoord