Rood = uit en Groen = in …

Ze zijn er. De “3 kleurvlakken” die de dagelijkse hektiek rondom het op- en af- stappen van de pont moet stroomlijnen. Als ilovenoord zijn we super benieuwd hoe het gaat werken. Via de twitter komen al enkele berichten binnen dat het groene vlak te klein is? Wat hebben jullie opgemerkt en ga je je eraan houden? Pas op! Je staat op ROOD hoor!

rood-in

Rood = uit en Groen = in

rood-in2

De spelregels

rood-in3

… en de situatie bij de Buiksloterwegveer (foto via facebook van Café de Pont)

“Voor regel nummer 1 hadden we al een kleine actie ondernomen, namelijk het trekken van een wachtstreep bij de IJplein pont. De gaffer-tape die we daar voor gebruikte werd zomaar door de Karwei ter beschikking gesteld. Helaas is door Handhaving deze streep al weer weggehaald. Tijd voor een echte officiële wachtstreep?”

lees ook :

Tot slot wens ik bij de pontaanlanding een fluorescerende streep op de kade. WACHTEN ACHTER STREEP maakt de bedoeling duidelijk. Natuurlijk trekt een deel van de mensen zich er niets van aan, maar die weten dan wel dat ze de streep negeren. En een deel van de mensen houdt zich er wél aan, net zo als veel passagiers op dit moment afstappen of de motoren uitzetten.
Kortom, de pont kan harmonieuzer. Als dat geen mooie kerstgedachte is!

Bas Kok in De pont op en af: het kan fijner

 

Reacties


ilovenoord