De Tolhuistour: Van galgenveld tot 3D-printer op je koptelefoon // vanaf 3 juli

De Tolhuistour is een audiotour over een bijzonder gebied van Amsterdam, net aan de overkant van IJ. Zeventig jaar lang huisde Shell hier en was het hermetisch afgesloten voor niet-werknemers. Pas sinds enkele jaren is het weer toegankelijk voor publiek. Woensdag 3 juli vanaf 17 uur tot zonsondergang wordt de Tolhuistour gelanceerd met een tuinfeest in de Tolhuistuin!

tolhuistour-02

Tolhuistour

De verhalen
De Tolhuistour voert de bezoekers via muziek, geluid en vertellingen langs intrigerende verhalen uit het verleden. Zo hoor je over het galgenveld, waar Elsje Christiaens in 1664 werd opgehangen, maar ook over de liefdesboom die ernaast stond. Actrice Willeke van Ammelrooy vertelt hoe ze haar carrière bij Shell begon, oud-politicus Wijnand Duyvendak herbeleeft de Spektakelblokkade, een demonstratie tegen Shell. Kunstenaar Lucebert wordt opgevoerd als inspiratiebron voor de huidige Tolhuistuin, maar ook als dakloze die zich warm hield aan de motor van de pont. Daarnaast tonen de huidige bewoners hun werk: zoals de 3D-printer van Dus Architecten waaruit binnenkort een grachtenpand zal verrijzen.

Woensdag 3 juli – 17 uur tot zonsondergang wordt de Tolhuistour gelanceerd met een tuinfeest in de Tolhuistuin!
Op de avond van het feest kun je natuurlijk de audiotour lopen. Daarnaast zijn er in de tuin optredens van de bands Clean Pete en Supercity. Met het entreekaartje van 7,5 euro ben je niet alleen onderdeel van deze feestelijke première maar sponsor je ook de totstandkoming van de audiotour.

  • Voor 15 euro ontvang je een kaartje én een pizza uit de steenoven in de tuin + een gratis consumptie.

tolhuistour-03

Waar vind ik de tour?
Vanaf 4 juli 2013 kun je de audioplayer met koptelefoon voor  €2.50,- huren bij met de tour (45 min. & exclusief borg) bij:

  • aan de bar in de Tolhuistuin (Tolhuisweg 5)
  • Restaurant Biteme (Tolhuisweg 2)
  • EYE

Op een smartphone/iPod/mp3 speler is de tour gratis te downloaden, en wie heeft die nou niet?

 

Reacties


ilovenoord