Eten in Noord: Pizza van Kebec Microbakery op de NDSM Werf

Ik hou van pizza, maar er kan veel fout gaan bij dit betrekkelijk simpele gerecht. In mijn leven heb ik inmiddels al heel wat teleurstellende pizza’s gegeten, iedereen kent zo’n liefdeloos stuk karton met goedkope kaas wel. Maar als je een goede pizza treft, gemaakt met aandacht en net-wat-betere ingrediënten, dan is ook pizza een lust voor de culinair ingestelde tong. Naast de pizzameesters van Il Pecorino zit er in Noord nu ook goede pizza verstopt op het NDSM-terrein.

opeten buiten of waar je wil ...

opeten buiten of waar je wil …

Kebec huist in een knus hoekje van een enorme loods en is te herkennen aan een bescheiden bordje in het raam. In deze micro bakery – een kleinschalige bakkerij waarin een aantal specialiteiten bereid worden – is het pronkstuk een prachtige houtgestookte steenoven. Deze oven heeft de sympathieke eigenaar zelf ontworpen en gebouwd van gerecyclede materialen.

De kernactiviteit van Kebec is (bedrijfs)catering, maar gewone stervelingen kunnen er van dinsdag tot en met vrijdag terecht voor de lunch (Italiaanse broodjes en salades voor rond de 4,5 euro). Op donderdag en vrijdag is Kebec ook in de avond open.

ilovenoord testte afgelopen vrijdag de “pizza van de kok”; een wekelijks wisselende pizza met keuze tussen vlees en vega.Of het nou door die houtoven komt, door het enthousiasme van de pizzabakker, of door de kwaliteit van de verse producten: de pizza bij Kebec is uitstekend.

Kebec

Kebec

De Margherita (7 euro) is volgens de eigenaar de beste, maar de andere zeven keuzes (8,5 euro) op de kaart klinken ook niet verkeerd. Klassieke basismodelletjes als Funghi en Tonno worden net even wat aangekleed met ham en mascarpone of kappertjes en olijven. Verder wordt er, zoals het een traditionele pizzabakker betaamt, enkel gebruik gemaakt van buffelmozzarella. Hoewel je – als het niet te druk is – prima je pizza aan de tafel binnen of op het bankje buiten kan eten, is Kebec toch vooral geschikt voor afhaal van je lunch of avondmaal. Met het IJ dichtbij, is picknicken op de kade natuurlijk ook een goede optie. Al met al zorgen de kwaliteit van de pizza, de sympathieke ontvangst en de milieubewuste keuzes van de eigenaar voor een fijn bezoek aan Kebec. Wij komen zeker terug om ook de lunch te onderwerpen aan onze kritische test.

  • Kebec Micro Bakery
  • Open: dinsdag en woensdag van 09:30 tot 15:00, donderdag en vrijdag 09:30 tot 20.00
    (Wegens vakantie gesloten van 27 juli tot 27 augustus 2013)
  • Tt. Melaniaweg 12 1033ST Amsterdam
geschreven door: Anna Curvers // Annawilbetereten.com // twitter: @zewilbetereten // Anna op facebook

Reacties


ilovenoord