Glazen pop-up zomerrestaurant op Vuurtoreneiland // vanaf 4 juli

Wat valt er nu weer in onze mailbox? Dit is zo’n enorm gaaf uitje! Een tijdelijk glazen zomerrestaurant op het Vuurtoreneiland. Het Vuurtoreneiland is erg moeilijk te bezoeken, dus als je de kans krijgt moet je het gewoon doen. Vorig jaar was er de voorstelling “Ik, een eiland” die de mogelijkheid bood dit waanzinnig dromerig stukje Amsterdam-Noord eens te beleven. Alleen al de bootreis door de Oranje Sluizen was al een ervaring op zich. En nu dus een pop-up restaurant. En dat gaat morgen al open!

Staatsbosbeheer heeft in samenwerking met Restaurant AS en Lloyd Hotel & Culturele Ambassade het tijdelijke project ‘Zomerrestaurant op Vuurtoreneiland’ opgezet. Van juli t/m september 2013 op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond en zondagmiddag is het zomerrestaurant op Vuurtoreneiland geopend. In een tijdelijk geplaatste glazen kas kan men onder alle weersomstandigheden genieten van lucht, licht, en ruimte op deze ruige en unieke plek onder de rook van Amsterdam…

zomer-restaurant-vuurtoreneilan-03

de opbouw van het pop-up restaurant…

Vijf uur lang struinen en eten op het Vuurtoreneiland

Eten in het zomerrestaurant op Vuurtoreneiland is ‘lokaal & puur op basis van eerlijke producten, ambachtelijke technieken en tegen schappelijke prijzen. In het zomerrestaurant eet je letterlijk ‘in en van de natuur’. Chef koks Sander Overeinder & Roy Wiggers nodigen u uit voor hun visie op ‘puur buiten koken’. Op de avonden wordt er een wisselend 4 gangen diner geserveerd, op zondagmiddag een uitgebreide familielunch. Gasten bereiken het eiland per schip.

  • Maximaal 50 gasten per avond worden vanaf de opstapplaats voor het Lloyd Hotel over het IJ naar Vuurtoreneiland vervoerd, het programma duurt in totaal ongeveer 5 uur.
  • Ter plekke is er ruim gelegenheid om het eiland, de natuur, en het fort te beleven.
  • Het is niet mogelijk om het Vuurtoreneiland met eigen boot te bezoeken!
zomer-restaurant-vuurtoreneilan-01

Vijf uur lang struinen en eten op het Vuurtoreneiland

Meer info

Reacties


ilovenoord