HENK! Voor het laatst op de helling // 20 juli

Na het weekend van HENK op de helling hoef je op het werk je niet te verontschuldigen. Hoe was je weekend, vraagt je collega. Prima, ben naar een fijn cultureel festival geweest. Bijzondere installaties en indrukwekkende performances. Ik heb een boottochtje gemaakt en onder andere naar brass, jazz, funk en zelfs opera geluisterd.

Daarmee heb je geen woord gelogen. Maar laten we eerlijk zijn, je wallen, kuiten en chagrijnige kop spreken boekdelen.

HENK, inmiddels een vertrouwde en graag geziene gast in Noord doet het nog een keer: een techno feest op de helling, in de bunker en onder de kraan. Het festival bestaat behalve uit techno traditioneel uit een rariteitenkabinet van tientallen kunstprojecten en live muziek, van jazz tot opera. Tevens inclusief een tuincentrum (?), verlaten trams (die staan er al, maar toch) en een Moscow Mule bar.

HENK zet wat betreft de lineup sterk in op underground:

O.a.; Moritz Von Oswald Trio, Isolée, Lawrence, Shed, Redshape en Matt John en nieuwkomers als Dense & Pika, Valentin Stip, Christopher Rau, John Heckle en Rouge Mécanique.

Wacht. Nog EEN keer? Ja, want na HENK wordt de iconische kraan op het NDSM naar beneden gehaald ter renovatie. En HENK? Die zoekt na jaren op het NDSM verder naar de ruige rafelrandjes van de stad … Nooit eerder op HENK geweest? Kom alvast in de stemming met de foto’s van HENK in de fabriek en HENK op de helling, vorig jaar.

294370_458608547505976_417817891_n.jpg

Henk op de Helling 2012

Henk in de Fabriek

Nog steeds niet overtuigd? HENK heeft een setje tracks  online gezet van de artiesten van dit jaar. RENG! BOEM! Kaartje kopen dus!

Reacties


ilovenoord