Literaire avond op topplek // 12 juli

Een inspirerende, literaire avond op misschien wel de mooiste plek van Amsterdam Noord: komende vrijdag vindt in de Tolhuistuin een Ode aan de literatuur plaats. Met een drankje in de hand kun je in de prachtige tuin luisteren naar verschillende schrijvers die voorlezen uit hun favoriete boek of een gedicht of passage uit eigen werk voordragen.

Christine Otten, Jan Donkers, Marlies Dinjens, Ernst Timmer, Floor Buschenhenke, Jamal Ouariachi, Thomas van Aalten en Thomas Möhlmann zullen hun opwachting maken. De avond vindt vrijdag plaats in het nieuwe tuinhuis in de Tolhuistuin, op 12 juli om 20 uur. Bij mooi weer wordt het programma naar buiten verplaatst. Thomas Möhlmann sluit de avond af met leuke plaatjes. Kaartjes kosten 15 euro, de opbrengst komt ten goede aan het startkapitaal van Boekhandel Over het water.

lot-01

Lot vorige maand bij haar winkel …

Initiatiefnemer van de avond is namelijk Lot Douze. In de afgelopen weken is ze druk bezig geweest met crowdfunding voor boekhandel Over het water in Noord. Douze wil een deel van het startkapitaal, in totaal 25.000 euro op deze wijze bij elkaar brengen. Inmiddels heeft ze al bijna zestig procent van dit bedrag opgehaald. Bekenden en onbekenden doneerden geld via een speciale website. Daarop is ook een filmpje te zien. Ze wil Noord een zelfstandige boekhandel geven die deze buurt verdient, een inspirerende en gezellige plek. “Ik hoop dat deze avond een voorproefje wordt van de vele activiteiten die ik wil organiseren in Over het water en dat dit hen aanspreekt om mij te steunen”, zegt Douze.

Als de crowdfunding slaagt, kan boekhandel Over het water in september openen aan de Van der Pekstraat. Dat wordt komende weken nog erg spannend. “Hiervoor moet ik echt op het eindbedrag van 25.000 euro uitkomen. Anders zijn de gedane donaties niet geldig. Wie weet vinden mensen deze mooie avond een goed excuus om mij te steunen.”

Voorverkoop in het pand van Boekhandel Over het water, Van der Pekstraat 59 op woensdag, vrijdag en zaterdag van 11 tot 17 uur. Voor openingstijden kijk op www.boekhandeloverhetwater.nl/contact. Reserveren kan ook via reserveren@tolhuistuin.nl

Reacties


ilovenoord